Serier med mye sex («True Blood», «Game of Thrones») er ikke akkurat sjelden kost i våre dager – men fram til nå har det ikke vært flust av serier med sex som hovedtema.

Showtime står imidlertid klare til å ta sjansen, og håper at de mange medieoppslagene deres kommende «Masters of Sex» garantert vil generere også gjør utslag på seertallene.

Og gjerne for meg, serien har et artig konsept og fine skuespillere i hovedrollene – for eksempel britiske Martin Sheen, Lizzy Caplan (som det er umulig å ikke være litt forelsket i etter «Party Down») og Beau Bridges.

Sjekk den første langtraileren som kom i natt – den er noe uegnet for jobb, men ikke veldig (bruk hodetelefoner, kanskje).

Serien er basert på Thomas Maiers bok «The Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virgina Johnson – the Couple Who Taught America How to Love», om William H. Masters (1915-2001) – en gynekolog som gjorde banebrytende forskning med sikte på å gjøre folks sexliv bedre.

At det i dag er en selvfølge at selv gutter i førpubertal alder vet hva klitoris er, kan man delvis takke Masters for.

Virginia Johnson (Caplan) var hans assistent, noe som kjapt innebar at hun også ble deltaker i Masters’ eksperimenter. Alt for forskningen!

I 1971 skilte William Masters seg fra sin kone, og giftet seg med Virginia.

Serien får premiere på Showtime 29. september.