Microsoft fortsetter å satse på videoinnhold med merkelappen  Xbox Originals, deriblant flere tv-serier som kun vil være tilgjengelige for eiere av spillkonsollene Xbox 360, Xbox One og diverse andre Microsoft-enheter.

Fra før er det blant annet kjent at «Halo» blir tv-serie, og nå har selskapet annonsert at de også har sikret seg rettighetene til thrillerserien «Gun Machine», basert på Warren Ellis-romanen ved samme navn.

Ellis var inntil nylig best kjent som tegneserieforfatteren bak klassikere som «Transmetropolitan», «Fell» og «Planetary» (sistnevnte var blant inspirasjonskildene for «Utopia»).

Transmetropolitan

De siste årene har han imidlertid vendt snuten mer og mer mot å skrive bøker.

«Gun Machine», hans andre roman, tar utgangspunkt i den tilfeldige oppdagelsen av en leilighet i New York fylt fra topp til bunn med pistoler.

Det viser seg at hver pistol kan spores til hvert sitt uløste drap, og dermed får politietterforsker John Tallow tidenes mest kompliserte sak i fanget.

En spennende roman, og ironisk nok en av tingene i Ellis-katalogen som er minst preget av science fiction og merkelige fetisjer Ellis har funnet på nettet (i skarp motsetning til førsteromanen «Crooked Little Vein»).

WarrenEllis

Det er lett å se hvordan romanfigurene kan overføres til tv-skjermen, men det er kanskje litt verre å se hvordan romanen skal kunne strekkes ut til en hel tv-serie uten en god del omskrivning. Vi krysser fingrene uansett.

Ellis blir eksekutiv produsent for prosjektet, sammen med Brett Conrad.

Sistnevnte skal også skrive piloten, og har tidligere jobbet med blant annet «The Killing», «Sons of Anarchy» og Netflix-serien «Marco Polo», hvor Joachim Rønning og Espen Sandberg også er involvert.

Dette er forøvrig ikke første gang en Warren Ellis-fortelling havner på skjermen. «Red»-filmene med blant andre Bruce Willis (som er temmelig grinete når han promoterer dem) er basert på en Ellis-tegneserie, i likhet med tv-serien «Global Frequency», som dessverre aldri kom forbi pilotstadiet.

Foto av Ellis: Gage Skidmore