Batman har nylig hatt sine runder på kino, og både Supermann– og Wonder Woman-filmer er på vei.

Men når vi ser hvilken suksess Marvel hadde med «superheltsamlefilmen» «The Avengers», er det ikke rart at også DC Comics ønsker å samle troppene til en storfilm de også.

Der Marvel har sine Avengers, har DC sin egen supergjeng i Justice League. Et filmprosjekt basert på denne supergruppen, med Supermann, Batman, Wonder Woman, The Flash, Aquaman og Green Lantern i spissen, ble annonsert for en tid tilbake.

Warner Bros., som skal stå for filmen, har tidligere ønsket å få Batman-regissør Christopher Nolan til å ta på seg regijobben, men han har høflig takket nei.

Dermed har filmselskapet rettet sine øyne mot en annen kjent fyr, og denne så vi for å være helt ærlig ikke komme:

Ben Affleck!

Ifølge flere kilder Variety har snakket med, skal skuespilleren og regissøren i samtaler med studiosjefene de neste dagene. I forkant av dette har Affleck (som den eneste regissørkandidaten) fått lese det foreliggende «Justice League»-manuset skrevet av Will Beall.

Affleck har tidligere bevist at han kan gjøre en ålreit jobb både foran og bak kameraet i ranerfilmen «The Town». Også i den kommende thrilleren «Argo» både spiller og regisserer Affleck – han har visstnok satt som krav for å regissere at han også spiller i filmen.

Det åpner jo for interessante spekulasjoner: Hvilken superhelt kunne Affleck tenkes å ikle seg habitten til? Fra før har han jo spilt den blinde superhelten Daredevil – men ettersom det er en Marvel-figur, vil han neppe dukke opp i denne filmen.

Om Warner Bros. nå kommer ordentlig i gang med en «Justice League»-film, vil den i så fall kunne være klar til 2015. Noe som potensielt kan føre til en superspennende kinokamp mot «The Avengers 2», som Joss Whedon denne uka bekreftet at han skal regissere.