Warner Bros. har litt av et tomrom å skulle fylle etter Harry Potter-filmene.

Ungdomsrettede franchiser med monsterinntjening vokser ikke på trær, og mens Lionsgate har «The Hunger Games» og Sony forhåpentlig har sikret seg gull med Harald Zwart-regisserte «The Mortal Instruments», leter Warner Bros. fortsatt med lys og lykte etter en verdig Potter-arvtaker.

Nå har de kanskje funnet det de leter etter. Ifølge Variety har filmselskapet hyret inn «Game of Thrones»-manusforfatter Dave Hill og «Hanna»-manusforfatter David Farr til å jobbe fram en manus om den mytiske og mektige magikeren (og kong Arthur-kompis) Merlin.

Ifølge bransjebladet er filmen ment som den første i en franchise, der målgruppen er den samme som nevnte «The Hunger Games».

Ifølge The Guardian spekuleres det nå i om de planlagte Merlin-filmene kan være basert på den amerikanske fantasyforfatteren T.A. Barrons fembøkers serie «The Lost Years of Merlin», som Warner skaffet seg rettighetene til for to år siden. I bokserien følger vi trollmannens ungdomsår, som involverer store mengder drager, kjemper og orker. Samt en smule magi, skulle vi tro.

Om filmen(e) blir noe av, er ikke det første gang vi får se Merlin på små eller store skjermer. Trollmennen har vært med i en hel haug filmer og tv-serier, av de mest kjente er nok Disney-filmen «Sverdet i steinen» fra 1963:

«Excalibur» fra 1981 var hakket mørkere:

Sam Neill spilte trollmannen i en miniserie på slutten av nittitallet:

BBC-serien «Merlin» gikk i en årrekke, men de to franchisene skal ikke ha noe med hverandre å gjøre.