Arbeidet med den nye «Tomb Raider»-filmen skrider fram, og vet du hva? Nå har den fått både lanseringsdato (16. mars 2018) og antagonist!

Sistnevnte skal ifølge Variety gestaltes av superfine Walton Goggins (45), kjent for sin deilige sørstatsaksent og tv-serier som «The Shield», «Sons of Anarchy», «Justified» og «Vice Principals», samt Tarantino-filmene «Django Unchained» og «The Hateful Eight».

Han er bare den andre skuespilleren som er bekreftet til filmen, etter at det i april ble kjent at hovedrollen som Lara Croft gikk til den svenske oscar-vinneren Alicia Vikander, etter at såvel Star Wars-skuespiller Daisy Ridley og Game of Thrones-skuespiller Emilia Clarke hadde vært vurdert.

Filmen utvikles av GM Films, MGM og Warner og har norske Roar Uthaug («Bølgen», «Fritt vilt«) som regissør. Den omtales som en fullstendig reboot av historien om den vakre arkeologen og eventyreren som vant gamernes hjerter på 90-tallet og ble tolket av Angelina Jolie på filmlerretet i 2001 og 2003.

Vikander har i intervjuer snakket om hvordan de vil gjøre Croft til en mer tredimensjonal figur enn den generiske Hollywood-heltinna, og at filmen handler om «medmenneskelige forhold og fortellinger».