Robert Kirkman er en fin fyr, noe både tegneserien og tv-serien «The Walking Dead» er tydelige bevis på. Tegneserien nærmer seg snart månedsblad nummer 100, tv-serien ble nettopp ferdig med sesong nummer to, og alt er kick-ass.

Når det nå er klart at en annen av Kirkmans nyere tegneserier kan bli tv-serie, er jeg altså lutter øre. Nok en gang samarbeider serieskaperen med kabelselskapet AMC, og denne gangen er det «Thief of Thieves» som skal overføres til levende bilder, melder Hollywood Reporter.

«Thief of Thieves» handler om mestertyven Conrad Paulson, som bestemmer seg for å gå etter sine egne. I et forsøk på å gjøre ting rett igjen, stjeler han bare ting som allerede er blitt stjålet. Foreløpig er det bare tre hefter utgitt i serien, som Kirkman lager i samarbeid med «Morning Glory»-skaper Nick Spencer. De første to heftene ble revet bort da de ble sluppet tidligere i år, og tredjeheftet som ble sluppet i går får neppe stå lenge i hyllene det heller.

Tv-serien skal lages i samarbeid med «Walking Dead»-produsent David Alpert. Showrunner, dersom serien får grønt lys, blir Chic Eglee, som også jobbet på zombieseriens førstesesong. Eglee har forøvrig også «Dexter» og «The Shield» solid plantet på CV’en sin, så dette er åpenbart folk som vet hva de holder på med.

– Akkurat som «The Walking Dead» brakte grøss til tv-skjermen på en unik og grensesprengende måte, føler jeg at «Thief of Thieves» kan gjøre det samme med heist-historiene, ved å vise menneskeligheten i alle karakterer, også de kriminelle, sier Kirkman til Hollywood Reporter.

Eglee holder forøvrig på med et annet tv-prosjekt basert på Marvel-tegneserien «Powers», for tv-selskapet FX.