Robert Kirkman har åpenbart fått smaken på tv-formatet. Etter over hundre utgaver av tegneserien «The Walking Dead» og snart tre vellykkede sesonger av tv-serien – der alle seerrekorder blir slått med jevne mellomrom – er han nå sugen på mer.

Og da snakker vi ikke bare om en ny tegneserie – men allerede også en ny tv-serie basert på den.

Denne gangen er det ikke zombier som står i sentrum, snarere er det den ofte skumle eksorsismeprosessen der djevler og andre utysker drives ut av menneskekroppen (og ofte hjemmet den bor i).

Kirkman er i god gang med å lage en hittil ikke navngitt tegneserie om temaet, og har fått med seg Fox på å lage tv-serien basert på serien.

Ifølge Hitfix handler fortellingen om en ung mann, Kyle Barnes,  som «har vært plaget av besettelse siden han var et lite barn.» Hans jakt på svar fører til informasjon rundt et mysterie som «kan bety slutten på jorda slik vi kjenner den.» Uæh.

I likhet med «The Walking Dead»-tv-serien skal Kirkman også være utøvende produsent på den nye serien.

– Eksorsisme har fanget kinogjengere over hele verden, men har aldri vært ordentlig utforsket på tv, sier Sharon Tal Yguado i Fox International Channels, før hun skryter av Robert Kirkmans planer om å «gjenoppfinne sjangeren».

Og godt er kanskje det, for når sant skal sies så har ikke akkurat eksorsisme fenget et stort kinopublikum siden nettopp «Eksorsisten» kom i 1973. Premierefilmen «The Last Exorcism Part II» spilte inn bare 8,03 millioner dollar denne helgen – faktisk mer enn produksjonsbudsjettet, men likevel bare halvparten av hva «The Last Exorcism» klarte i 2010.

Men hei – det er ikke de eneste filmene som tar for seg demonbesittelse! Vår egen nisjeguru Espen Svenningsen Rambøl har grundig tatt for seg de mange opp- og nedturene innen den skumle sjangeren.