Gale Anne Hurd er beskrevet som den sterkeste kraften for å få «The Walking Dead» til tv-skjermen – og det har fungert. I en kabel-tv-verden som den moderkanalen AMC bor i, var seertallene på zombieserien høyere enn sistesesongen av «Breaking Bad».

Nå er hun i gang med et nytt prosjekt, og det er SyFy som har bestilt en førstesesong av «Hunters», basert på Whitley Strieber-boken «Alien Hunter», skriver The Hollywood Reporter.

Boken handler detektiven Flynn Carroll som blir mistenkt for å ha drept sin kone, og i jakten på den virkelige morderen oppdager romvesengrupper blant oss, med farlige planer. Du kan lese et bokutdrag her.

Kan SyFy lage noe som blir like stort som «Battlestar Galactica» igjen?
Kan SyFy lage noe som blir like stort som «Battlestar Galactica» igjen?

«Hunter» gikk direkte fra planlegging til tv-serieproduksjon, uten å gå via en innspilt pilotepisode. Det er derfor ingen skuespillere knyttet til serien ennå, som etter planen skal starte i 2016. Manuset er av Natalie Chaidez, som tidligere har skrevet på blant annet «Heroes» og den kortlevde rebooten av romvesenserien «V».

– Vi var så imponert over pilotmanuset at vi gikk forbi den tradisjonelle prosessen og gav «Hunters» grønt lys, sier Syfy-sjef Dave Howe.

SyFy har ikke noe naturlig hjem på norsk tv – men serier som «Battlestar Galactica», «Eureka» og «Warehouse 13» har en tendens til å dukke opp på Netflix etterhvert. Med nok buzz kan det jo være noen er interessert.

I mellomtiden er sesong 5 av Hurds «The Walking Dead» like rundt hjørnet. I Norge vises serien på Fox Norge, med premiere den 14. oktober.

Det siste året har SyFy skrudd opp igjen tv-produksjonen sin, kanskje med mål om å nå «Battlestar Galactica»-høyder igjen. «Dominion» er allerede i gang, og «12 Monkeys», «Ascension» og «The Expanse» er på vei.

Og så lager de selvsagt fremdeles filmer som haiorkanfilmen «Sharknado» – som nylig fikk en oppfølger – samt mega-lavaedderkoppskrekk i «Lavalantula». Noe må de da tjene penger på.