Nye opplysninger er kommet fram om det oppsiktsvekkende lønnsgapet mellom hovedrolleinnehaverne i Oscar-aktuelle «All the Money in the World».

USA Today, som var først med å fortelle at Mark Wahlberg hadde fått halvannen million dollar for en jobb Michelle Williams gjorde nesten gratis, skriver i dag at skuespilleren benyttet seg av en klausul i arbeidskontrakten for å forhandle frem den ublu lønna.

Nektet å godkjenne Plummer

Wahlberg hadde nemlig sikret seg rett til å godkjenne alle skuespillere i filmen, og mens kollegene hans stilte opp for liten eller ingen lønn da filmen havnet i dødens posisjon med Kevin Spacey i en sentral rolle, nektet 46-åringen – ifølge Forbes den best betalte skuespilleren i Hollywood i fjor – å godkjenne Christopher Plummer som Spaceys erstatning før lønnskravet ble oppfylt.

Christopher Plummer (til venstre) overtok rollen fra Kevin Spacey etter at filmen var spilt inn. Skuespillerne måtte kalles inn for å gjøre scenene på nytt.

Dette ifølge anonyme kilder med kjennskap til produksjonen.

Ingen av de involverte har så langt kommentert saken, men ifølge TMZ skal regissør Ridley Scott ikke hatt kjennskap til Wahlbergs godtgjørelse da han i en rekke intervjuer skrøt av hvordan alle de involverte (bortsett fra vanlig, lønnet stab) jobbet gratis i ti dager for å spille inn Spacey-scenene på nytt.

Scott føler seg «forrådt» av at Wahlbergs agent simpelthen proklamerte at skuespilleren «aldri jobber gratis», ifølge TMZs kilder.

Fikk luselønn

Heller ikke Williams skal ha visst om motspillerens lønnsavtale. Hun fikk 80 dollar dagen, og totalt litt over 8000 kroner for de ti dagene på jobb.

Det kan selvsagt hevdes at han er et større trekkplaster enn henne – men hun har flere Oscar-nominasjoner og troner faktisk høyere hvertfall på èn brukergenerert stjerne-ranking: IMDBs Star-o-meter.

Willians og Wahlberg i en scene i filmen. Foto: SF Studios

Ifølge Deadline undersøkes saken av de amerikanske skuespillernes arbeidstakerorganisasjon, Screen Actors Guild (SAG). Så lenge Williams har fått betalt foreningas minstelønn er det imidlertid lite de kan gjøre med den.

Begge de to skuespillerne er tilknyttet det samme agentbyrået, William Morris Endeavor,

«All the Money in the World» handler om kidnappingen av oljemagnaten Jean Paul Gettys barnebarn i 1973,  og har fått mye skryt for Plummers innsats som Getty selv. Han er nominert til British Academy Film Awards (BAFTA) for rollen. Filmen kommer på kino i Norge om to uker.