25. juli 2014 står fremdeles oppført som den offisielle utgivelsesdatoen for «Jupiter Ascending» når man søker den opp på den norske kinoportalen Filmweb, men den datoen kommer ikke til å stå der lenge.

Blockbustersommeren er nemlig i ferd med å bli en attraksjon fattigere, melder The Hollywood Reporter.

Warner Bros. har tatt en brå og uventet avgjørelse om å utsette Wachowski-søsknenes romopera «Jupiter Ascending», med Mila Kunis og Channing Tatum i hovedrollene, til februar 2015. Det skjer altså snaue seks uker før den egentlig skulle kommet ut.

Den offisielle årsaken er at filmen trenger mer tid for å få ferdig spesialeffektene, men The Playlist er blant dem som mener filmen nå er dumpet av Warner Bros. – og at dette er et tegn på at de ikke har tilstrekkelig tro på «The Matrix»-skapernes nye.

jupiter1

Februar er normalt en mye mer rolig og mindre prestisjetung tid i amerikansk filmindustri, da store deler av bransjen i stedet har fokus på Oscar.

Om filmen nå får en svakere prioritet hos studioet er jo det svært dårlig nytt for Lana og Andy Wachowski, som ikke har vært spesielt heldige med sine par siste filmer.

wachowski

«Speed Racer» (2008) ble en kjempedyr flopp, mens heller ikke «Cloud Atlas» (2012) klarte å bli veldig lønnsom til tross for en stjernespekket cast (og til tross for at den endte opp på vår liste over årets beste filmer).

Den første traileren til «Jupiter Ascending» kom ut allerede i desember i fjor, og viste med all tydelighet at Wachowski-søsknenes første originalhistorie siden «The Matrix» («V for Vendetta», «Speed Racer» og «Cloud Atlas» var alle basert på tidligere eksisterende materiale) kommer til å bli noe helt særegent.

Tatum spiller her en romkriger med alveører og masse eyeliner, som blir sendt til jorda for å fortelle en hushjelp, spilt av Mila Kunis, at hun i virkeligheten er en intergalaktisk prinsesse.

Wachowski-søsknene har selv kalt filmen en romopera – en sjanger som er mer opptatt av følelser, romantikk og politiske intriger enn mer vitenskapelig fundert scifi. Så blir det jo spennende å se om publikum er mer klare for denne sjangeren i februar enn på sommeren.

Det finnes i hvert fall eksempler på at flytting av filmer har vært smarte trekk fra studioene. «G.I. Joe: Retaliation» er blant filmene som har vært flyttet fra sommeren til våren, og som tjente svært gode penger.