Vi var så heldige at vi fikk sneket oss inn på en visning av «Killing them Softly» på en av de siste dagene av årets Cannes-festival.

Når man nærmer seg slutten av en slik festival, er man gjerne litt sliten i både kropp og sjel. Det, kombinert med at visningen begynte klokka ni om morgenen, kan ha gjort sitt til at voldsscenene i det Andrew Dominic-regisserte krimdramaet kjentes som et aldri så lite slag i våre egne mager.

Kombinasjonen av utilslørt realisme og slow motion gjør det ekstra effektfullt når leiemorderen spilt av Brad Pitt slår til, eller kortspillhaien spilt av Ray Liotta (som en av mange) får grisejuling. Det er nesten så man kan forstå Pitts rollefigur, som foretrekker å drepe folk brått og på avstand – derav filmtittelen.

I dag kom den første traileren fra filmen, og her får vi et ganske så beskrivende inntrykk av den nedtrykkede stemningen i filmen – samtidig som traileren ganske effektivt holder tilbake på mange av de sterkeste virkemidlene filmene har å by på.

Regissør og manusforfatter Andrew Dominic, som tidligere har laget «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford» og «Chopper», har allerede høstet mye skryt fra anmelderne som så fikk sett filmen i Cannes. Mye takket være innsatsen fra det imponerende skuespillergalleriet, som forøvrig består av mer eller mindre kjente navn som James Gandolfini, Scoot McNairy og Ben Mendelson.

Filmen er basert på George V. Higgins krimroman «Cogan’s Trade» fra 1974, men er her flyttet til New Orleans anno 2008. Det tillater et politisk bakteppe der Barack Obama kan prate om håp til en del av befolkningen som nesten har glemt hva ordet betyr.

«Killing them Softly» har tentativ norsk kinopremiere i oktober.