Det er laget mange gode boksefilmer gjennom årene. En av de som rangerer høyest på manges lister er «Raging Bull» fra 1980.

Her skildrer Robert DeNiro på brutalt vis livet til bokseren Jake LaMotta, godt hjulpet av regissør Martin Scorsese og manusforfatter Paul Schrader. Den samme trioen sto også bak «Taxi Driver», og det er jo godt for noe.

Det har en stund vært snakket om en oppfølger til «Raging Bull», noe som knapt nok kan overraske noen i en tid der alt som er bra skal krystes til det ikke er en dråpe igjen. Og hva skal det bety når verken Robert DeNiro eller Martin Scorsese er noe sted å se? Er det kanskje en grunn til bekymring?

Nå er de to første bildene fra oppfølgeren sluppet (via en pressemelding!), og det første vi åpenbart legger merke til er at den effektfulle svarthvite stilen fra førstefilmen er byttet ut med søvndyssende farger i snålt opplyste rammer.

Filmen er både skrevet og regissert av argentineren Martin Guigui, som ifølge et kjapt søk på IMDB ikke akkurat har verdens beste track record som regissør. Sukk.

Men hei, vi skal ikke dømme bjørnen før skinnet er skutt, eller hva det nå heter. Filmen må i hvert fall få lov til å bli ferdiginnspilt før vi kan begynne å hytte med nevene for fullt, og vi er jo også litt interesserte i å se hvordan bokseren Jake LaMotta hadde det både før og etter hendelsene i «Raging Bull» – henholdsvis spilt av unggutten Mojean Aria og den mer tilårskomne William Forsythe (som dekker spennet mellom 34 og 73 år). Av andre skuespillere finner vi Joe Mantegna, Natasha Henstridge, Penelope Ann Miller og Tom Sizemore.

Både Guigui og Forsythe har hatt lange samtaler med den ekte Jake LaMotta, som i dag er 90 år. Han hjelper til som konsulent for oppfølgeren, akkurat som han gjorde i originalen. Det er jo litt søtt – men virker ikke selv LaMotta litt skeptisk i dette intervjuet?

Her er i hvert fall traileren fra originalen. Den kan ingen si noe vondt om: