– Det er fint å ha et game show hvor du, om du bommer på en utfordring, får armene revet av og hjernen din blir spist.

Ordene tilhører Andrew Brereton, produsent for den nye BBC Three-serien «I Survived A Zombie Apocalypse», som snakker med kanalens egen nyhetstjeneste om det som tegner til å bli en av de blodigste realityseriene på lenge.

I serien vil åtte deltagere bli fanget i et kjøpesenter omringet av zombier. Litt som i George A. Romero-klassikeren «Dawn of the Dead» (og forsåvidt Zack Snyder-remaken også), altså.

Intet nytt om zombiene blir like saktegående der som i Romero-filmene og den nyere zombiefavoritten «The Walking Dead», eller om de går for den nyere og mer britiske «28 Days Later»-varianten med lynkjappe udøde.

Uansett, om deltakerne blir bitt vil de forlate serien på grusomst mulige vis: Stå stille og kjede seg i timesvis mens sminkører og spesialeffekt-folk gjør den møysommelige jobben sin.

For å unngå bitemerker vil vil tv-serien utfordre deltagerne til å ta kjappe avgjørelser og benytte overlevelsestaktikker beregnet på bymiljøer.

Hvor nifst dette faktisk blir er foreløpig uvisst.

Ifølge underholdningssjef for BBC Three, Ruby Kuraishe, skal tv-serien ha et glimt i øyet, selv om den også vil la deltagerne få kjørt seg skikkelig.

Fra før har BBC Three en annen kritikerrost zombieserie, «In the Flesh», som nylig vant en Bafta-pris for beste miniserie.

Dette er ikke første gang en britisk realityproduksjon forsøker å introdusere zombier til virkeligheten.

I 2012 lagde kjendishypnotisør og illusjonist Derren Brown en to episoder lang tv-serie for Channel 4 kalt «Apocalypse».

Der ble en ung (og temmelig sluske-giddalaus) mann ved navn Steven Brosnan lurt til å tro at et meteorittnedslag hadde ført med seg en sykdom som gjorde alle rundt ham til zombier.

Strandet i en øde militærleir måtte han ta vare på en liten jente (egentlig en skuespiller som er eldre enn ham) og beskytte henne mot farene, for på den måten å lære om ansvar og bli motivert til å gjøre noe med livet sitt.