Dan Kinem og Tim May elsker VHS. Sammen driver de bloggen VHShitfest – en avkrok for VHS-samlere som ønsker å gi leserne sine «the lower depths of cinema».

Og hvorfor ikke? Med antallet artikler den såkalte «vinylbølgen» har generert de siste par årene, er det kanskje også på tide med en statusheving for den gode, gamle videokassetten?

Vil man ha grundige anmeldelser av filmer som «Invasion of the Mindbenders» eller «The Worm Eaters» kan man med fordel besøke VHShitfest. Tumblr-siden er enda kulere – åtte sider med omsorgsfullt scannede omslag – blant annet et ekstremt solblekt fra 1990: «The Bronx Warriors».

Det siste i rekken av Kinems og Mays kjærlighetsbrev til VHS-kassettene er dokumentaren «Adjust Your Tracking Device: The Untold Story of the VHS Collectors». I fjor brukte de Kickstarter og ba om beskjedne 13 000 kroner for å kunne virkeliggjøre prosjektet.

Nå er dokumentaren endelig klar, og skal gi oss et artig innblikk i ymse samlerpersonligheter.

Blant annet får vi høre hvordan en fyr sammenlikner VHS-samlingen med manndommen – «de er mine jævla baller», sier han og tar seg til skrittet. Mens en annen vifter med en kassett han har kjøpt for drøyt 4500 kroner. Og en tredje sammenlikner herreløse VHS-kassetter med hjemløse dyr. Helt magisk!

Akkurat nå reiser Kinem og May rundt i USA og viser «Adjust Your Tracking Device: The Untold Story of the VHS Collectors». Etter turneen skal filmen slippes på dvd og, såklart, på VHS – om enn i et begrenset antall.