Denne ukas store hjemmekinotittel er utvilsom Tim Burtons «Dark Shadows» – en film som kanskje ikke ble noen direkte kritikerfavoritt ved kinoutgivelsen i mai, men som kanskje desto mer har videopotensial. Hallo, vi snakker tross alt om en kommersielt og kunstnerisk suksessrike Tim Burton her, som igjen forener krefter med sin samarbeidspartner Johnny Depp.

Dette er den åttende filmen de to har samarbeidet om (de andre er «Edward saksehånd», «Ed Wood», «Charlie og sjokoladefabrikken», «Sleepy Hollow», «Sweeney Todd», «Corpse Bride» og «Alice i eventyrland»).

OK, god grunn til å sjekke ut filmen altså (du kan leie den her).

Du kan også vinne en del effekter fra filmen, blant annet en t-skjorte, vannflasker, en penn og iPhone-omslag – levert til oss fra vår samarbeidspartner SF Anytime. Alt du trenger å gjøre for å bli med i trekningen, er å svare på følgende spørsmål:

«Dark Shadows» er skrevet av en bestselgende amerikansk forfatter, som også stod bak manus til årets «Abraham Lincoln: Vampire Hunter» og boka «Pride and Prejudice and Zombies». Hva heter han?

Send svaret til joakim@comoyo.com innen onsdag 26. september, og merk gjerne med «Dark Shadows» i emnefeltet på mailen.

Til slutt må du også huske å se traileren fra filmen:

Vi klipper og limer fra det vi skrev da traileren ble lansert i mars:

«Dark Shadows» er basert på en tv-serie som gikk på amerikansk tv fra 1966 til 1971, og jeg er usikker på hvor mye som er igjen fra denne annet enn navnet på hovedkarakteren Barnabas Collins (Johnny Depp).

Barnabas tirrer på seg heksa Angelique Brouchard (Eva Green) på midten av 1700-tallet, og som hevn gjør hun ham til vampyr og graver ham ned. Sålangt i traileren virker alt standard Burton.

Men alt tar en brå vending, til det bedre, når Barnabas våkner opp i 1970 og Curtis Mayfields «Superfly» plutselig dukker opp på soundtracket.

Det som følger er en god dose slapstick der vampyren blant annet går løs på tv-apparatet i sin nye families stue («what sorcery is this!»). 1700-tallspompøsitet satt opp mot tidlig 1970-tall virker som en god match, og selv om castingen er litt standard (Michelle Pfeiffer og Helena Bonham Carter dukker også opp i ledende roller) gir traileren grunn til å se fram til filmens norske premiere med en god dose optimisme.