Da filmstjerna Matthew McConaughey bestemte seg for å ta en sjans på HBO-serien «True Detective» var det under forutsetning av at han skulle slippe å forplikte seg for mer enn én sesong.

Dette skulle være én historie, fortalt i sin helhet over åtte episoder.

I en prat med Deadline i forrige uke virka det imidlertid som om McConaughey har myka opp det standpunktet.

– Jeg likte «True Detective», hele serien og opplevelse det var å lage den, så mye at jeg nå er åpen for å gjøre én til.

Om det skjer med det første er nok likevel tvilsomt.

I øyeblikket er serieskaper Nic Pizzolatto og kompani i full gang med å forberede neste sesong av tv-serien, som skal foregå et helt annet sted og med helt andre rollefigurer.

Ifølge Scott Stephens, en av seriens produsenter, er ikke dette helt uten utfordringer.

– I et anfall av galskap lovte vi at hvert år skulle være forskjellig, sa han ifølge Film School Rejects under et panelintervjuProduced By-konferansen i Los Angeles denne helga.

Dette formatet, antologiserien, sammen med filmaktige elementer har vært viktig for å snappe opp travle skuespillere av McConaugheys kaliber, siden de slipper å forplikte seg for mer enn én sesong av gangen.

Det er en serie som ble bra fordi den tok lang tid å lage og ikke hadde for mange kokker – alt var skrevet av Pizzolatto og regissert av Cary Joji Fukunaga – selv om det likevel ble en del søl da de to kokkene visstnok røk uklare med hverandre.

Slik blir ikke andre sesong, hvor man vil måtte benytte flere forskjellige regissører for å bli ferdig i tide og har adskillig kortere tid på seg. Som Kevin Jagernauth i The Playlist påpeker:

– Luksusen med å ha én enkelt regissør og mer enn et år på å sette alt sammen har fordampet fordi HBO ønsker å holde hitmaskina si gående.

Det virker som Stephens også kjenner på denne endringa.

– Vi hadde godt over to år på å skrive, utvikle, produsere og få den første sesongen på tv. Vi kan ikke opprettholde det nå fremover, fordi de vil ha en vellykka serie tilbake på lufta. Nå klør vi oss i hodet, graver dypt og forsøker å utvikle en fengslende fortelling i tide.

Nic Pizzolatto har foreløpig kommet med få avsløringer om andre sesong, men har både sagt at:

– Sesong to handler om sterke kvinner, slemme menn og den hemmelige okkulte historien bak USAs transportsystem.

Og at:

– Det hele foregår i California. Ikke Los Angeles, men et av disse mindre kjente stedene i California, og vi skal prøve å fange opp den spesielle psykosfære-stemningen på stedet, tilsvarende slik vi gjorde i første sesong.

Andre sesong av «True Detective» er ikke det eneste Pizzolatto-prosjektet under oppseiling.

Filmatiseringen av debutromanen, «Galveston», er nå fullfinansiert og filmingen skal ifølge Variety starte i oktober med Matthias Schoenaerts i hovedrollen og Janus Metz som regissør.