Til tross for at «Død Snø» i sin tid ble sett av over 140.000 på kino og solgt til 90 land, ble ikke oppfølgeren «Død Snø 2» tilgodesett med støtte sist filmfondet åpnet pengesekken.

Det hindret ikke regissør Tommy Wirkola fra å skyte de første scenene tidligere i år – på to språk – før nazizombien Herzog ble sendt til filmfestivalen i Cannes.

Herzog med både godt og uønsket følge under Cannes-festivalen.

Siden den gang har opptakene fortsatt på Island, men nå viser det seg at ambisjonene til Wirkola & co. er større enn filmbudsjettet tilsier.

Derfor tyr de nå til den stadig mer populære folkefinansieringsløsningen, og ber filmens fans om en liten mynt eller to i koppen.

Regissør Tommy Wirkola sjekker om det er brukt nok blod under opptaket. Foto: Terje Strømstad

Via innsamlingstjenesten Indiegogo kan man gi alt mellom fem og 25.000 dollar, med varierende og stadig mer eksklusive goder tilbake.

Den høyeste summen gir deg en «presented by»-slot (i filmtraileren, bare?), mens 15.000 dollar gjør deg til eksekutiv produsent for filmen.

En nazizombie (spilt av Ivar Lykke) i fri dressur i «Død Snø 2». Foto: Tappeluft Pictures/Freddy Ludvik Larsen

Pengene som samles inn (i skrivende stund er de oppe i 2.500 dollar med et mål på 100.000) skal gå til å gi filmen en «crème de la crème» avslutningssekvens:

We would like to kill off as many as possible in the most imaginative way. And at the moment we are only half way there in getting this up an running as cool as it could be. We even imported a Tiger Tank to Iceland to find more inventive ways to ex the zombies off.

Om nok penger samles inn kan det leies inn flere skuespillere, samt effektfolk som kan sminke dem og jobbe med filmen ellers. Såntno koster, spesielt når det samarbeides med flinke spesialeffektfolk som tidligere har jobbet på filmer som «Men in Black», «Fantastic Four» og «Looper», og visuelle effektfolk som har erfaring fra blant annet «Total Recall», «Prometheus» og «Lone Ranger».

I tillegg lages filmen i samarbeid med den finske gjengen bak «Iron Sky», som selv har holdt på med en innsamling for sin egen oppfølger.