Filter har en snart fire og et halvt år gammel småstolt historie. På denne tiden har vi publisert over 5000 artikler, og med hånden på hjertet – veldig få av disse har vært direkte dritt.

Noen tekster har vært morsomme, noen har forhåpentlig vært litt smarte, og til tider har vi definitivt vært nyhetsledende innen film- og tv-feltet i Norge.

Men i det siste har vi følt oss flaue.

Saken er at det er vanskelig å lage lønnsom film- og tv-journalistikk i Norge. Det visste vi også da vi i 2013 tok med oss Filter fra Telenor-systemet, der nettsiden først ble unnfanget som et ledd i å markedsføre den nå avdøde film- og tv-tjenesten Comoyo.

Siden vi visste at Filter ikke kom til å gi inntekt nok for småbarnsfedre med huslån, opprettet vi et byrå som heter Newslab ved siden av – og som utfører mer kommersielle innholdsoppdrag. Luksusproblemet er at oppdragene renner inn, og at vi ikke får tid til å gi Filter den omsorgen og kjærligheten hun fortjener.

Med andre ord innser vi at det er direkte mishandling for oss å tviholde på vår elskede nettside stort lenger. Derfor søker vi etter nye redaktører, som kan være med å ta siden videre – framover i samme spor, eller i en litt annen retning.

AvGUDAi

Her er det vi har tenkt: Filter er en utrolig artig jobb for to å samarbeide om. To kompiser eller to venninner, eller aller best en kombinasjon.

Kanskje har dere lenge tenkt på å starte deres eget film- og tv-nettsted, men ikke orket å starte noe fra bunn helt uten betaling. Kanskje har dere en kjedelig jobb ved siden av, kanskje studerer dere (på Westerdals? Medievitenskap? Journalistikk? Kanskje til og med filmvitenskap?).

I hvert fall har dere en god del tid til overs. Dere ikke bare «elsker» film og tv, men har også sterke meninger om film- og tv-journalistikk. Høyst trolig føler dere at Filter bidro med noe verdifullt i rommet mellom superakademisk filmsnobberi og tabloide lettvintheter, før publiseringstakten ble for ujevn.

Dere liker å arbeide med nyheter, og har gjerne en viss humoristisk sans.

Lønna som redaktører kan vel på ingen måte karakteriseres som god, men vi vil definitivt bidra med noen tusenlapper i måneden som kanskje kommer godt med for å dekke husleia i studieperioden din.

Vi har tre flinke ansatte i Newslab som gjerne vil bidra mer sporadisk med tekster, uten at vi tar betalt for det. Det renner inn trafikk fra Google. Facebook-gruppen vår har drøyt 11 000 følgere.

Mye ligger derfor til rette for at Filter skal kunne være en suksess med riktige folk, og skulle dere klare det vil alle ekstra penger som kommer inn brukes på mer stoff og bedre betaling – det er ingen grådige eiere her som har noe annet enn et ønske om å lage noe kult.

Og kanskje gjør dere nettsiden så bra og svær at redaktørstillingene kan utvides og bli bedre betalte heltidsstillinger en gang i framtida?

Bruk sommeren på å legge planer! Og etterpå sender dere oss en mail, så tar vi en prat.

Hurra, vi håper å høre fra dere!

 

PS: Det er lov å søke alene også, altså.