Hollywood er ikke fremmed for å lage nye versjoner av filmer som ikke trenger nye versjoner. Bare spør Alfred Hitchcock, som fikk mesterverket «Psycho» gjenskapt bilde for bilde av Gus Van Sant – som selv kalte eksperimentet en protest mot remakes.

– Prosjektet var på noen måter designet for å se hva studioene ville gjøre om noe sånt tjente penger, har regissøren sagt til A.V. Club.

– Ville det være noe de kom til å begynne med, å lage bilde-for-bilde-remakes av andre filmer? Som er et slags pek, egentlig.

Det er tvilsomt at vi vil få høre en lignende begrunnelse fra regissør Michael Bay når han nå ifølge The Guardian blir produsent for nok en Hitchcock-remake, denne gangen av «The Birds».

Regissør blir nederlandske Diedrik Van Rooijen, som for det meste har holdt seg i hjemlandet fem til nå, mens Naomi Watts ser ut til å være aktuell for hovedrollen.

Om blodet koker over hos Hitchcock-tilhengere nå skal det likevel nevnes at den nye versjonen av fortellingen vil fokusere mer på novellen av Daphne du Maurier som den opprinnelige filmen også var basert på.

Så får vi se om kreativ frihet er en god eller dårlig ting i denne sammenhengen.

– Det gjenstår å se hvorvidt fuglene vil være gigantiske menneskespisende fugler eller om de muligens vil bære skytevåpen, skriver Xan Brooks i The Guardian.

Siden overvåkningsdroner maskert som fugler snart blir den heite nye greia kan man heller ikke utelukke en «Transformers»-kobling ennå.

Autobirds, roll out.

Foto av Michael Bay: Simon Davison