Først: Gratulerer igjen til Morten Tyldum, etter den vanvittig suksessrike visningen av «The Imitation Game» på Telluride før helgen.

Variety er blant mediene som utroper Tyldums historie til soleklar Oscar-kandidat. The Hollywood Reporter er også positive. The Playlist er blant mediene vi har sett som er mest kritiske til filmen, men selv de gir filmen karakteren B.

Så, all grunn til å vente på høsten med store forventninger for godeste Tyldum.

Her forteller vår mann mer om prosessen med filmen, i en spørsmål-og-svar-runde i etterkant av visningen:

Så, hvis vi legger all patriotisme til side: Hvor store Oscar-forventninger kan vi ha til Morten Tyldum og «The Imitation Game»?

For det første: Sånt endrer seg ofte veldig i månedene opp mot Oscar-utdelingen, når de forskjellige distributørene og produsentene lanserer sine kampanjer for filmene de jobber for. Men akkurat nå er Tyldum i en pott med fem-seks andre filmer som trolig vil bli nominert for beste film.

Ut fra tidlige anmeldelser er det nærmest 100 prosent sikkert at Bennett Millers «Foxcatcher», Alejandro González Iñárritus «Birdman» og Richard Linklaters «Boyhood» blir nominert for beste film.  «The Imitation Game» er i trolig-kategorien, men vi må også huske at det kommer sterke konkurrenter utover høsten – blant dem David Finchers «Gone Girl», Paul Thomas Andersons «Inherent Vice», Christopher Nolans «Interstellar», Tim Burtons «Big Eyes» og til en viss grad også filmer som David Ayers «Fury» og JC Chandors «A Most Violent Year», for å nevne noen.

Til sammen kan opptil ti filmer bli nominert til beste film, og per nå føler vi oss ganske sikre på at «The Imitation Game» blir blant dem.

Tyldum ble i helgen også nevnt som en mulig kandidat i regikategorien, og en nominasjon her vil være en enorm prestasjon. Men igjen må vi huske at han går opp mot mange av de verdens tyngste reginavn. Og da har vi fremdeles ikke nevnt regissører som Wes Anderson, Jason Reitman, Clint Eastwood og Oscar-grossist Rob Marshall («Chicago»), som også kommer, eller har kommet, med filmer i år.

Derimot er ekspertene ganske sikre på at Benedict Cumberbatch kan regne med en nominasjon for beste mannlige hovedrolle (også dette kan jo endre seg etter hvert som flere av Oscar-filmene blir vist), mens Keira Knightley også er nevnt som mulig kandidat for kvinnelige birolle.

Sånn. Her er traileren til «The Imitation Game» én gang til: