Blant mange som har fulgt rettssaken mot Anders Behring Breivik de siste dagene, er regissør Vibeke Løkkeberg.

Hun har nå bestemt seg for å lage film av tragedien og det påfølgende etterspillet. Ifølge Dagbladet.no har Løkkeberg fått utviklingsstøtte av Norsk Filminstitutt og prøver nå også å få midler fra Fritt Ord.

– Jeg har gruet meg veldig for å komme så nær. Så langt har jeg fulgt rettssaken på TV, først nå følte jeg meg klar til å være tilstede i rettssalen, sier filmskaperen til Dagbladet.no.

Løkkebergs siste film «Gazas tårer» er en blanding av dokumentar og fiksjon, og 22. juli-filmen vil lages på samme måte.Regissøren sier denne vil være den midterste filmen i en planagt antikrigstrilogi, der en film om bombingen av Laksevåg under 2. verdenskrig vil være den siste.

– Det å reise verden rundt med «Gazas tårer» og oppleve reaksjonene på den i debatter og på Facebook, har vært brutalt. Det har vist meg fascismens ansikt og gitt meg en helt ny virkelighetsforståelse i moden alder, sier Løkkeberg.