Christopher Lee er død, 93 år gammel. All mulig grunn til å hedre fyren, som var en av verdens mest krediterte skuespillere med 281 titler tilknyttet navnet sitt på IMDB.

Debuten kom i 1948, mens siste spillefilm ble «Hobbiten: Femhærerslaget» i fjor.

Derfor er det vel en smal sak å få sett endel av filmene hans på nett, sant? Vi sitter jo tross alt med abonnement på både Netflix, Viaplay, TV 2 Sumo, Mubi og cmore.no?

Førsteprioritet er å få sett filmene han lagde for legendariske Hammer Films på 1950-tallet, for eksempel «The Curse of Frankenstein» (1957), «The Horror of Dracula» (1958) eller «The Mummy» (1959).

Kort sagt: Det er bare å drite i.

Og kanskje var det å forvente litt mye – Hammer-filmene er riktignok reutgitt flere ganger på både dvd og Blu-ray, men er bare tilgjengelig på import til blodpris her til lands. Kanskje er dette filmer man først og fremst kan forvente å se på Cinemateket.

OK, neste på lista er «Wicker Man» – denne fantastiske kultfilmen som er kåret til tidenes sjette beste britiske film av Total Film.

Og den er hos Viaplay! Nei, vent nå litt – det var visst den råtne remaken med Nicolas Cage fra 2006. Hrmf.

OK, vi begynner å skjønne tegninga.

Vi gir kjapt opp å se «The Hound of the Baskervilles» (1959) eller «The Private Life of Sherlock Holmes», eller den fryktelig politisk ukorrekte «The Face of Fu Manchu» (1965) der Lee har klint på seg masse gul sminke i et forsøk på å fake asiatisk opphav.

La oss gå til de store filmfranchisene i stedet – i 1974 spilte han for eksempel Scaramanga i Bond-filmen «The Man With The Golden Gun».

Er den å få sett på nett?

Nepp.

Ok, hva da med «Star Wars»-forløperne, der han spilte Sith Lord Count Dooku? Bare å glemme de også. Det vil si, Disney har gjort en eksklusiv avtale med Apple om salg av «Star Wars»-filmene, slik at vi aller nådigst kan få kjøpt (ikke leid) dem for 169 kroner per stykk via iTunes.

Vel, det er ikke spesielt aktuelt akkurat nå.

Men helsike heller, da blir det vel «Ringenes herre», da. Jeg VET at trilogien er ute både på cmore.no og Netflix, for der har jeg sett dem før.

Men… Hva har skjedd? Filmene ligger ikke ute på noen av tjenestene lenger, da distributør SF åpenbart bare ville tilgjengeliggjøre trilogien i forbindelse med de nye «Hobbiten»-filmene. Nå er de fjernet igjen.

Skal jeg se Christopher Lee i en av abonnementstjenestene må jeg nøye meg med «Crimson Rivers 2: Angels of the Apocalypse»cmore.no, eller «Dr. Gannon og hans roboter» på Viaplay. Av 281 filmer han har spilt i!

Netflix er noe bedre, med fire titler – den med høyest IMDB-rating (6,8) er «Night train to Lisbon» fra 2013.

Så la oss gå til SF Anytime i stedet. Den svenske tjenesten leverer filmer til de fleste VOD-butikkene i Norge, altså sjapper der man betaler for å leie filmer enkeltvis på tv-boksene våre. De må da ha et bredere utvalg?

Og dette er så nitrist: Et søk på «Christopher Lee» hos dem gir bare ett ynkelig treff, på Martin Scorseses «Hugo».

Siden vi mistenkte at dette må være feil, søkte vi også på «Ringenes herre» – og ganske riktig, her var de alle tre. Men Christopher Lee er ikke oppført blant skuespillerne (hvem leverer metadataen her?), og dermed kommer de heller ikke opp i søket.

Vel, da gidder vi heller ikke leie fra dem.

Sånn for moro skyld lastet jeg også ned Popcorn Time (seriøst, jeg har aldri brukt tjenesten før) og sjekket hva de hadde. Joda, både «Star Wars», «The Man With the Golden Gun», «The Hound of the Baskervilles», «Ringenes herre» og et par av Hammer-filmene.

I HD, på alle enheter – og veldig ulovlig (og derfor uaktuelt for oss).

Oj, folkens. Det er mye jobb som gjenstår. Som trøst ser vi heller denne på Youtube: