Vi har egentlig begynt å glede oss litt til «RoboCop», vi, til tross for premature utslag på kalkunradaren. Joel Kinnaman som halvt purk, halvt robot? Kan jo funke, det?

I det siste har dessuten de første bildene fra filmen begynt å lekke, nå senest også fra offisielt hold i konseptbildet du kan se helt nederst i saken.

Planen var at RoboCop skulle bli kongen av neste sommer, med en tentativ slippdato på amerikanske kinoer 9. august 2013. Den datoen er nå skjøvet på ganske kraftig, ifølge The Wrap, helt til 7. februar 2014.

Grunnen til det er at filmstudioet Sony Pictures ikke ønsker at Matt Damon skal slå ihjel «RoboCop» når de samtidig skyver hans kommende storfilm «Elysium» fra en en planlagt marspremiere til august.

I «Elysium», som er den sørafrikanske regissøren Neill Blomkamps neste film etter «District 9», tar for seg en futuristisk kamp mellom et overklassesamfunn på romstasjonen Elysium og en overbefolket og dødsrallende jordklode. Her spiller Matt Damon en eksfange som blir tvunget inn i et oppdrag som potensielt kan roe motsetningene mellom disse to samfunnene en smule.

Sony brukte anledningen til å samtidig skyve på en annen film vi har fulgt litt med på. Den animerte filmen «Pixels», som er basert på den berømte kortfilmen om spillfigurer som overtar verden, er flyttet tilbake til utviklingsstadiet og helt fjernet fra 2014-vinduet. Hva som blir den nye slippdatoen for denne, er dermed helt i det blå.