Vi syns tiden nå var inne for å sette av litt tid til å hylle den ofte uglesette fisen, ja, fisen. Hver eneste liten fis er nemlig helt unik, men får sjelden den hyllesten den fortjener. Noen fiser ankommer med bulder og brak, mens andre smyger seg stille og beskjedent ut i verden, vanligvis til reaksjoner av avsky og vemmelse.

Man skal allikevel ikke glemme at det ligger et enormt humorpotensial i disse fisene, da tenker jeg hovedsakelig på de mer luktfrie bråkeprompene og ikke de lydløse smygerne. Når det gjelder bråkeprompen så er det først og fremst lydnivået som kan imponere og dette har filmskapere vært flinke til å utnytte for komisk effekt, noen mer enn andre. Vi tenkte derfor det var på tide å finne frem våre fem favoritt-fiser fra filmhistorien og presentere dem til dere!

Noen av dere vil sikkert tenke: ”Æsj hva er dette for noe? Fis er jo dritekkelt” og lukke denne saken, men vær klar over  at hydrogensulfid – som er gassen fisen består av – er dødelig i høye konsentrasjoner, men i mindre doser er gassen rene mirakelkuren og kan hjelpe med å forebygge kreft, hjerteinfarkt og slag, ifølge enkelte forske.

Skjermbilde 2015-11-17 kl. 16.40.17

Ja, så kos deg med disse fine fiseklippene og fis gjerne med! Det er sunt!

 

5. «Step Brothers» (2008)

 

4. «The Nutty Professor» (1996)

 

3. «Scooby Doo 2: Monsters Unleashes» (2004)

 

2. «Dumb & Dumber» (1994)

 

1. «Jackass Presents: Bad Grandpa» (2013)