Rett før helgen ble det kjent at «Trolljegeren»-regisssør André Øvredal skal skrive og regissere piloten til en potensiell NBC-serie basert på tegneserien «Ghost Projekt».

Dette kommer på toppen av tidligere annonserte prosjekter som filmene «Enormous» og «Carpe Demon» – samt en rekke ikke-annonserte prosjekter han foreløpig holder tett til brystet.

Vi har slått av en liten prat med Øvredal om «Ghost Projekt», som handler om FN-våpeninspektøren Will Haley som blir tvunget til å samarbeide med en russisk agent når et mystisk, overnaturlig våpen fra Sovjet-tiden blir stjålet fra et anlegg i Russland.

– Hva var det som lokket deg til akkurat dette prosjektet?

– Det er en kjempekul balanse mellom action, drama og et realt grøsserelement. Jeg har ikke sett noe som ligner på dette, jeg tror det er det samme alle de involverte har tent på. I tillegg er det svært gode og spennende sentrale karakterer i serien, som kan bli spennende å følge med på i sesong etter sesong, forteller Øvredal til Filter.

Samarbeidet startet ved at tegneseriens utgiver, Oni Press, ga Øvredal boken i fjor høst.

– Jeg likte den veldig godt, og skrev et dokument på 15 sider om hva tv-serien burde være. Etterhvert kom det i hendene på Universal TV, som ble veldig begeistret og skal produsere. Faktisk sa de at de kommer til å bruke presentasjonen min som mal for hvordan de vil ha tv-serier presentert i fremtiden. Det var ikke så rent lite flatterende, forteller Øvredal, og fortsetter:

– Samtidig ga jeg boken og skrivet til en fantastisk forfatter jeg jobber med på et spillefilmprosjekt, John Glenn, som er helt rå på tv, og som har en egen deal med Universal TV. Han hadde masse kanonbra innspill, som vi videreutviklet til en pitch som vi hadde for NBC for vel en måned siden. Det gikk veldig bra, og nå skal vi skrive piloten. Så får vi se om den blir filmet, det vet en jo aldri. Men jeg er ikke så rent lite stolt over også å være tilknyttet piloten som regissør, da dette oftest er forbeholdt folk som David Fincher, Ang Lee, David Slade, Ben Affleck og så videre …

– Hvordan vil du selge inn denne serien til potensielle seere?

– Det overlater jeg nok til NBC … Men jeg skal gjøre den så tonemessig unik som mulig, samt lage noen levende, spennende karakterer som en vil trives med i mange sesonger.

– Du har mange baller i lufta nå! Hvordan går det med det andre tegneseriebaserte prosjektet ditt, «Enormous»?

– Det går fint. Det skal først og fremst bli en webserie, det har vært planen hele tiden. Jeg har skrevet manus på en pilot som vi skal skyte så snart vi får det til, og jeg har utviklet storyen på alle ti web-episodene, så nå utvikler vi monstre og kjører på.

– Hva tenker du om den amerikanske «Trolljegeren»-remake, som fikk sin regissør før helgen?

– Det er kjempemorsomt at en så anerkjent regissør som Neil Marshall skal regissere. Jeg er selv stor fan av «The Descent», så det ser jeg frem til.