Da det ble kjent at amerikanske CBS planlegger sin egen Sherlock Holmes-serie, satt til nåtidas New York, fikk det en god del negativ publisitet. Blant annet følgende Twitter-melding fra Steven Moffat, skaperen av BBC-serien «Sherlock», som åpenbart mistenkte at CBS kopierte deres konsept:

Men det er en del ting som interesserer meg ved denne serien, titulert «Elementary», likevel. For et par uker siden ble det for eksempel kjent at Jonny Lee Miller (kjent fra blant annet «Dexter» og «Trainspotting») skal spille rollen som Sherlock Holmes.

Og nå har det blitt kjent at Lucy Liu har takket ja til rollen som Watson. Jepp, den Lucy Liu, hun fra «Charlie’s Angels» og «Ally McBeal», som for tiden spiller Jessica Tang i «Southland».

Onde tunger syns at det kanskje blir litt kvasiedgy med en kvinnelig Watson, men gi det nå en sjanse.

Dessuten lover det godt for «Elementary» at Michael Cuesta er hyret inn til å regissere piloten. Cuesta har blant annet regissert flere episoder av «Six Feet Under», samt pilotepisodene av både «Dexter» og «Homeland».

Ja, også til tittelpoenget: I kveld sendes siste episode, sesong to av BBCs «Sherlock», altså den britiske versjonen, på NRK. Uten å røpe altfor mye, er det trolig at du kommer til å sitte igjen med EN GOD DEL spørsmål når episoden er over.

Da bør du taste inn Comoyo.no/filter i din nettleser. Umiddelbart etter episodens slutt (håper vi) publiserer vi nemlig en artikkel som kanskje tilbyr noen svar, i hvert fall en del bra teorier på hva i huleste det er som skjer.

Det er nemlig langt fra elementært (sorry).