Æsj. På tampen av fjoråret kunne vi melde at Tommy Wirkolas «Hansel and Gretel Witch Hunters» var flyttet fra opprinnelig slippdato 2. mars til seinere i høst.

Selv om det var kjedelig virket det også logisk – høsten er gode tider for en bloddryppende actionfilm av denne typen.

Nå viser det seg at det vil ta enda lenger tid før vi får se altaværingens Hollywood-debut. Paramount har nemlig sendt ut en pressemelding der de  oppgir 11. januar 2013 som ny dato for filmen, som har et budsjett på 300 millioner kroner.

Flere blogger – blant annet The Playlist – tolker dette som om studioet har mistet troen på Wirkolas film. Januar er tradisjonelt en tid da Hollywood gir ut mye ræl, og potensialet for å tjene penger er mindre.

Todd Brown i Twitchfilm legger imidlertid en alternativ tolkning til grunn, som kan slå ut positivt for «Hansel and Gretel»:

1. Hovedrolleinnehaver Jeremy Renner har et svært aktivt 2012, der han allerede har spilt i «Mission Impossible: Ghost Protocol» og seinere har hovedrollen i «The Bourne Legacy» og en av hovedrollene i «Avengers»-filmen. I januar 2013 kan Renner være et enda større navn enn han er nå.

2. Filmen er i 3D, og 3D har fått mye negativ oppmerksomhet de siste månedene på grunn av dårlige kopier og filmer som egentlig ikke ble spilt inn i 3D, men som har vært gjenstand for billige konverteringer i ettertid. Paramount ønsket å bruke tid på en markedskampanje for å vise at filmen er en «ordentlig» 3D-film. Det trengs det mer tid til.

3. Paramount har akkurat tjent svært gode penger på den kritikerslaktede horrorfilmen «The Devil Inside». Man har altså sett at det faktisk kan gå greit å tjene gode penger i januar.

Vi håper uansett at Paramount slipper en liten teasertrailer fra filmen eller flere bilder så snart det lar seg gjøre – det hjelper å bli minnet på at filmen faktisk eksisterer og snart er helt ferdig.

Hva tror du? Vil januar 2013 være bra for Wirkola og «Hansel and Gretel», eller tyder dette på nedtur?