Jeg vet ikke om det finnes noe sånt som en kirkegård for filmserier som ikke lenger går så bra som produsentene hadde håpet på, men i tilfellet «Scream»-filmene er nok MTV det nærmeste du kommer. Eller?

Den forhenværende musikkorienterte tv-kanalen har de siste årene vært endeholdeplass for tv-seere som fortsatt bruker penger på ringetoner, med et programutvalg som (sist vi sjekket) stort sett besto av diverse gjennomregisserte realityserier (vi tar høydepunktene på YouTube, takk) og «Pimp my Sweet Sixteenth Friend’s Fat Body».

I fjor gjorde imidlertid MTV et aldri så lite grep i forsøket på å finne en ny retning, da de kjørte igang med to manusdrevne dramaserier, «Teen Wolf» og «Awkward» – begge tydelig rettet mot ungdommer. Kanskje kan en mer tween-orientert «Scream»-serie være akkurat det franchisen trenger nå?

Vel, når «Scream»-filmene ikke lenger klarer å skape magi på kinolerretet («Scream 4» spilte inn skuffende 40 millioner dollar, mot seriens totale inntjening på 500 millioner dollar), er det kanskje ikke så dumt av MTV å plukke opp restene og gjøre det hele om til en tv-serie, noe de ifølge TVLine nettopp nå gjør.

De tidligere MTV-sjefene Tony DiSanto og Liz Gateley leder prosjektet, som nå er på aktiv jakt etter en manusforfatter. Hvorvidt «Scream»-skaperne Kevin Williamson og Wes Craven er med på tv-prosjektet, sies det ikke noe om (det er vel som regel et godt tegn på at de ikke er det).