Ja! 15. juli starter femte – og siste – sesong av «Breaking Bad», serien som i enkeltes øyne er helt der oppe sammen med «The Sopranos» og «The Wire».

Jeg hadde litt tungt for det i starten må jeg innrømme, men at den fjerde sesongen var helt utrolig spennende og himla velskrevet er ikke til å komme bort ifra. Sesong fem blir seriens siste, dog blir den delt opp i to – der åtte episoder skal sendes fra juli, og åtte nye episoder fra neste sommer.

Når det gjelder hva denne siste sesongen skal handle om sitter ikke jeg med flere detaljer enn andre, men både dette klippet og posteren (se under) hinter jo mot at Walter White nå har omfavnet mørket – det er ikke stort igjen av den litt sosialt hjelpeløse og snille kjemilæreren vi så tidlig i serien

Konkurransen er ryddet av veien, og Walter er faktisk en kriminell mesterhjerne. Som åpenbart ikke har planer om å trekke seg tilbake, ifølge klippet over.

Så kommer sikkert et sentralt spørsmål til å bli, som det ble i tilfellet «The Sopranos», om hvorvidt Walter White nå har gjort så mange gale handlinger at han nå fortjener å bøte med livet. Og så kan vi bare håpe at serieskaper Vince Gilligan har et like intelligent svar på det spørsmålet som det David Chase i sin tid hadde.

MAX viste sesong fire av «Breaking Bad» i Norge, og har forhåpentlig planer om å sende sesong fem også så snart som mulig.

(via Serienytt)