Filter nominerer australieren Tyson Wade Johnston – en 22 år gammel australsk reklameregissør, god på visuelle effekter og svanger med en bekmørk fremtidsdystopi av en scifi-film – til årets jobbsøker.

Sist uke var det internett-premiere på «Lunar», en kortfilm Johnston laget for å vise frem konseptet han vil utvikle til en spillefilm. Den kostet 5000 dollar, og viser seg å være verdt hver eneste cent. Se den her:

The Hollywood Reporter skriver i dag at agentselskapet Creative Artists Agency skal representere gutten fremover, og det etter en aldri så liten budkrig om talentet på grunn av all oppmerksomhet kortfilmen skapte.

«Lunar» tar utgangspunkt i en kjip fremtid der overvåkningssamfunnet bruker robofly og robopoliti til å holde befolkningen i sjakk.

Du blir arrestert for ingenting, og rettsaken går unna i Judge Dredd-fart.

Blir du dømt (åpenbar stor sannsynlighet for å bli dømt) er det rett i fengsel. Det ligger, slik tittelen antyder, på månen. Og selvfølgelig er det ikke bare et fengsel. Det foregår skumle saker der oppe.

Vi i Filter håper Johnston får manushjelp videre, siden vi ikke helt likte siste del. Men første halvdel er en uhyre effektiv og visuell introduksjon til hvor jævlig det kan bli:

Apropos triste scifi-scenarioer og kortfilmer. Sørafrikanske Neill Blomkamps «District 9» begynte også som en kortfilm, «Alive in Joburg».