Found footage-sjangeren er i løpet av ikke altfor lang tid blitt en varm potet. Det begynte friskt med filmer som «The Blair Witch Project» (eller, egentlig med «Cannibal Holocaust» fra 1980), men siden har det ballet på seg.

Men det at mange hiver seg på fenomenet, der filmen gjerne består av filmopptak som viser hvilke (stort sett) fryktelige skjebner de som faktisk filmet det hele gikk gjennom, behøver ikke å bety at det også er oppbrukt.

En av snakkisene etter årets Sundance-festival, var skrekkfilmen «V/H/S». Som navnet antyder er det et visst utdødd videoformat som er den røde tråden (eller magnetbåndet) gjennom filmen. Nå er den første red band-traileren her, og den ser du over her (om du tør).

Filmen er et samarbeid mellom noen av de hotteste navnene innen skrekkfilm om dagen: Adam Wingard, David Bruckner, Ti West, Glenn McQuaid, Joe Swanberg og filmkollektivet Radio Silence har levert hvert sitt segment. I filmen vises disse for oss samtidig som en bandittgjeng snubler over en rekke forstyrrende VHS-bånd (og et lik) på et bestilt tyveriraid i et forlatt hus. Hvert av klippene er visstnok verre enn den forrige.

Etter Sundance-visningen var reaksjonene stort sett positive hos både presse og publikum – kanskje med unntak av de som kastet opp og ble kjørt bort i ambulanse.

Filmen har amerikansk kinopremiere 1. november, men er (foreløpig?) ikke plukket opp til norsk kinovisning.