Det er ikke så sjelden at norske manus blir kjøpt av Hollywood-produsenter, men dessverre hender det ofte at de bare blir liggende i skuffen uten noen gang å bli realisert.

Vi var med andre ord relativt rolige da det ble kjent at noen jobbet med en amerikansk remake av «Arme Riddere» (2011) for et par år siden. Nå har imidlertid prosjektet skutt fart, melder The Hollywood Reporter.

Den amerikanske versjonen av «Arme Riddere» – eller «Jackpot» som den heter på engelsk – har nemlig fått en regissør: Patty Jenkins, kjent for å ha regissert «Monster» (2003), som Charlize Theron vant alle mulige priser for (inkludert en Oscar).

Hun har også regissert pilotepisoden av «The Killing» og episoder av «Arrested Development» og «Entourage».

Dessuten er det kjent hvem som skriver manuset til den amerikanske versjonen: David Callaham, kjent for sitt manusarbeid for «Godzilla» og «The Expendables».

Will Gluck («Easy A», kommende «Annie») er tenkt å produsere filmen gjennom sitt selskap Olive Bridge.

The Hollywood Reporter nevner ikke hvor langt man har kommet med finansieringen.

Originalmanuset til «Arme Riddere» var skrevet av Jo Nesbø i samarbeid med regissør Magnus Martens:

– Det var han som hadde historien og ideen som han mente kunne bli en kul film, men utover det hadde jeg frie tøyler da jeg skrev manus. Underveis kom Nesbø med sine betraktninger. Det var fint å få input fra en kar som har så peiling som han har – selv om han strengt tatt aldri har skrevet film før, fortalte Martens til Filter i 2012.

«Arme Riddere« ble for øvrig også kjent fordi den var så vanskelig å se for VG-anmelder Jon Selås at han begynte å skrive om seg selv i stedet for filmen.

«Arme Riddere» er historien til Oscar Svendsen, som våkner med en hagle i hendene i en strippebule ved Svinesund.

Rundt ham ligger åtte lik, og foran ham står Kripos-etterforsker Solør og peker på ham med en pistol. For Solør fremstår det klart at han har den skyldige selv om Oscar hardnakket bedyrer sin uskyld. Nølende begynner Oscar å fortelle den utrolige historien om fire karer som sammen vant 12 rette i tipping og fikk 1.739.361 kr i fanget. Pengene skulle vise seg svært vanskelig å dele på fire.