Få filmnyheter er mer kick-ass enn nyheten om at «Kick-Ass 2» nå er underveis.

Universal snakker nå ifølge Hollywood Reporter med filmskaper Matthew Vaughn om å lage en oppfølger til den oppsiktsvekkende ungdommelige voldsorgien «Kick-Ass» fra 2010.

Filmen, som var basert på Mark Millar og John Romita Jr.s tegneserie, tar for seg unggutten Dave Lizewski (Aaron Johnson) som ser seg lei på kriminaliteten i byen og ikler seg grønne strømpebukser som «superhelten» Kick-Ass.

Uten superkrefter er han ikke mye tess, men heldigvis får han kyndig hjelp av den (litt for sexy for enkelte) veslejenta Hit-Girl (Chloe Moretz), som virkelig vet hvordan man svinger et sverd, samt en (delvis) sidekick i Red Mist (Christopher Mintz-Plasse).

Vaughn, som selv regisserte, produserte og selvfinansierte førstefilmen (den dro inn 96 millioner dollar, med et budsjett på 30) skal ikke sitte i regissørstolen denne gang. I stedet har han huka inn Jeff Wadlow («Never Back Down»).

Manus står imidlertid fortsatt Vaughn for selv. Ifølge Hollywood Reporters kilder skal handlingen ikke bare ta for seg det som skjer i tegneserien «Kick Ass 2», men også spin-offen «Hit Girl», som gis ut denne måneden.

Johnson, Moretz og Mintz-Plasse er alle aktuelle for filmen, som starter innspilling i september dersom alt går etter boka.