Vi var mange som satt veldig spente på å få se Neill Blomkamps «Elysium» i fjor, men for å være helt ærlig har jeg nesten glemt alt ved den allerede.

Den i utgangspunktet svært talentfulle sørafrikanske regissøren hadde muligens følt forventningene som nødvendigvis tynger litt når man opererer med et budsjett som overskrider 100 millioner dollar. Men med sitt neste prosjekt «Chappie» er han tilbake i et mer eksperimentelt og lekent landskap – mer likt langfilmdebuten «District 9».

«Chappie» følger en kunstig intelligent robot, skapt av Dev Patel, som blir kidnappet av to gangstere – kuriøst nok spilt av Blomkamps landsmenn i Die Antwoord.

Men roboten er et vidunderbarn på et tidlig stadium i utviklingen sin, og lar seg påvirke av omgivelsene. Kommer han til å bli farlig – som Hugh Jackman ser ut til å tro? Et neste steg i evolusjonen?

chappie

«Chappie» kommer til å bli som «Robocop», bare morsom. Hvis du kombinerte «Robocop» og «E.T.», og gjorde den morsom… Der har du den, sa Blomkamp i et intervju med LA Times i juli.

Dømt ut fra traileren er det en ganske presis beskrivelse.

«Chappie» er for øvrig en slags oppfølger til kortfilmen «Tetra Vaal», som Blomkamp lagde i 2004 – til og med før «Alive in Joburg», som igjen inspirerte «District 9»:

«Chappie» får norsk premiere 6. mars til neste år.

 

PS: Die Antwoord har også sluppet en ny video i forbindelse med traileren: