Den fjerde sesongen av tv-serien «American Horror Story» er titulert «Freak Show», og vil som navnet antyder omhandle folk som ikke er som andre folk.

Noe som ble tydelig med nattens annonsering fra serieskaper Ryan Murphy, som på Twitter annonserte at de har hentet inn Jyoti Amge til serien.

Indiske Amge er med sine 62,8 centimenter verdens minste kvinne, ifølge Guinness’ rekordbok.

Amge er ingen nykommer på tv, og har tidligere blant annet deltatt i 2009-dokumentaren «Body Shock: Two Foot High Teen» samt den indiske reality-serien «Bigg Boss 6».

«American Horror Story» – en av de mest eksentriske og undervurderte tv-seriene som er laget i USA de siste årene – er kjent for å stokke alle kort for hver sesong, også med tanke på hvilke roller de faste skuespillerne innehar. Akkurat slik «True Detective» best beskrives som en antologiserie, er hver sesong av «AHS» sin egen, isolerte mini-serie.

I «Freak Show» er handlingen satt til et 50-tallstivoli som livnærer seg av å vise fram folk med funksjonshemninger eller uvanlige kroppslige framtoninger.

Fenomenet var vanlig i USA og Europa fra cirka 1840 til begynnelsen av 70-tallet – men kan vel sies å ha gjenoppstått gjennom diverse realityprogrammer på tv (og nå dramaserier?).

På twitterbildet av Amge sitter hun på fanget til Jessica Lange, som i fjerdesesongen takker farvel til «American Horror Story» i rollen som tivolidirektør. Allerede har også Sarah Paulson røpet at hun vil spille en dame med to hoder, og vi vil nok framover få se flere «spesielle» annonseringer.

AmericanHorrorPaulson

Andre «AHS»-stjerner vi vil få et gjensyn med inkluderer Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Sarah Paulson, Emma Roberts, Gabourey Sidibe og Evan Peters, i tillegg til at Michael Chiklis («The Shield») Wes Bentley («The Hunger Games») og John Carroll Lynch («Fargo») er blant nykommerne.