Du har kanskje lest den vesle novellen «Guts» av Chuck Palahniuk – han som blant mye annet snadder fortsatt er mest kjent for «Fight Club».

«Guts» er en av historiene som står på trykk i boka «Haunted», som etter mye om og men nå skal bli til film etter at Palahniuk for noen dager siden twitret at finansieringen var på plass:

Om du har lest historien, som har sirkulert på internett siden 2008, har du neppe glemt den. Dersom du ikke har lest den, gjør du det på eget ansvar. Vær advart: Det er blitt rapportert at over 60 folk besvimte under Palahniuks høytlesninger under bokturneen.

En ting er at vi nå lurer på hvordan denne scenen kan utspille seg på det store lerret (og hvor mange påfølgende besvimelser vi får i kinosaler rundt omkring), noe annet er hvordan denne filmen blir sydd sammen. Boka «Haunted» består nemlig av 23 korte og stort sett groteske historier, fortalt av folk som er samlet etter å ha svart på en avisannonse for en forfatterutflukt som utvikler seg til et stadig mer bisarro realitykonsept.

Da filmen først ble annonsert i 2008, var det belgiske Koen Mortier som sto ansvarlig for manus og regi. Såvidt Slashfilm forstår, er han fortsatt aktuell for jobben – noe som kan gi et interessant resultat. Mortier har ikke altfor mye på CV’en etter å ha regissert «Ex Drummer» i 2007 og den litt mindre applauderte «22 Mei» i 2010 (samt noen produsentjobber).

Skal vi bedømme Mortiers stil ut fra traileren til «Ex Drummer» (The worst Flemish film ever made), kan han jo ha en eller to ting til felles med Palahniuk. Kan mon tro «Haunted» lykkes der flere av de siste Palahniuk-filmene ikke har gjort det siden «Fight Club» kom?