«House of Cards» er vel det nærmeste man kommer en definisjon på streamingbølgen som har skyllet over Norge – og resten av den Netflix-dekkede verden – det siste året.

Med Kevin Spacey og Robin Wright i front beviste den amerikanske streamingaktøren at de hadde store nok muskler til å gå i kamp mot de tradisjonelle tv-kanalene. Å satse på egenprodusert innhold skulle vise seg å være en svært god idé, og temmelig mye har skjedd siden premieren 1. februar i år.

Derfor var det ikke så overraskende at Netflix kjappet seg med å utvikle en andresesong. Før sommeren kunne skaperen av den britiske originalserien, Lord Michael Dobbs, hinte om at premieren kunne være så tidlig som før jul i år.

– Etter at Netflix la ut «House of Cards» 1. februar er aksjeverdien deres doblet. La meg si det slik, de kommer ikke til å la verden vente så altfor lenge til andre runde. Folk trenger kanskje ikke vente til 1. februar igjen. Vi får se. Jeg er en politiker, og vant til å unngå spørsmål, sa en smilende Dobbs til Anne Lindmo under liveintervjuet under årets Mediedager.

Vi har vel allerede skjønt at ikke blir noe av – men Dobbs var heldigvis ikke langt unna. Nå har nemlig Netflix offentliggjort når alle de 13 episodene i andressesongen vil ligge klare på Netflix: Fredag 14. februar 2014 – passende nok på selve valentinsdagen. Her er en fersk, kjærlighetsfull teaser.

Sympatisk å legge det til en fredag, da – så slipper folk flest å ty til dårlige unnskyldninger på jobben når de binger alt sammen i ett jafs.

Her er den offisielle synopsisen fra Netflix:

I andre sesong fortsetter Francis (Spacey) og Claire (Wright) sin hensynsløse klatring mot toppen av maktstigen, mens motstanderne lurer i skyggen. Zoe Barnes (Kate Mara, «American Horror Story»), en fremadstormende reporter og Francis’ tidligere elskerinne, er på sporet av å avsløre sannheten om Francis og hans lovbrudd. President Walkers (Michel Gill, «The Good Wife») allierte milliardær-venn Raymond Tusk (Gerald McRaney, «Southland»), krever at Francis gjengjelder hans politiske tjenester eller tar sin velfortjente straff. Claire tvinges til å konfrontere et økende fokus i rampelyset, som tar stadig mer tid vekk fra hennes og Francis’ tidligere svært private liv. Underwood-paret må overvinne alle farene og utfordringene – både gamle og nye – for å unngå å miste alt, uansett hvor mye skade de påfører omgivelsene.

 

Les også:

13 TIMER LANGE «EPISODER» OG FILM
SAMTIDIG PÅ KINO, DVD OG VOD?
JA TAKK, SIER KEVIN SPACEY

spacey