Plutselig ser man dem. Det kjente ansiktet. Vent … Det er jo hun! Og han!

Iblant er det vanskelig å forestille seg at også storstjerner har vært små en gang.

Her er en liten liste over skuespillere som dukket opp i mindre roller i filmer og tv-serier lenge før de fikk sine gjennombrudd:

7. Adam Sandler i «The Cosby Show»

Adam Sandler som skjønn geek i en fantastisk overspilt scene fra et amerikansk skolekorridormiljø:

6. Mischa Barton i «Notting Hill»

Det er lett å gå glipp av den unge Mischa Barton som spiller den svært selvsikre barneskuespilleren som gjennomskuer Hugh Grants naive forsøk på å utgi seg som journalist i «Notting Hill».

5. Jim Carrey i «Peggy Sue got Married»

Francis Ford Coppolas film kom i 1986. Jim Carrey spilte inn «Ace Ventura og jakten på den forsvunne delfinen» i 1994, altså hele åtte år seinere. Men Carrey ser klin lik ut i begge filmene – bare ulik farge på jakken.

4. Phillip Seymour Hoffman i «Duften av kvinne»

Det er jo lett å automatisk anta at Phillip Seymour Hoffman aldri har spilt noe annet enn hovedroller eller større biroller. Også i filmer som «Boogie Nights» der han har en betydelig mindre ikke-bærende rolle, fyller han opp hver eneste scene han er med i. At han faktisk bare var statist, er ganske forfriskende å tenke på. Her er han en lubben internatskolegutt blant andre internatskolegutter:

3. Liam Neeson i «Krull»

I Ricky Gervais‘ serie «Life’s Too Short» tuller Liam Neeson selv med hvor dårlig han er på humor. Men sannelig er det ikke stor humor at en av vår tids mest seriøse skuespillere er med i 80-tallsfilmen «Krull», kanskje selve definisjonen av flott kalkun?

2. Jack Black i «Waterworld»

Blunk, og du går glipp av ham. Jack Black har tidenes kanskje mest imponerende, forvirrende og komplekse statist-cv. Mobber i «NeverEnding Story III», bror til en dødsdømt Sean Penn i «Dead Man Walking», generell «ungdom» sammen med en ung Giovanni Ribisi (!) som får unike elektriske egenskaper i en «X-Files»-episode …

… og ikke minst flirende bombemann i «Waterworld». Dette var vel rundt fem år før gjennombruddet i «High Fidelity»:

1. Seth Rogen i «Donnie Darko»

Du kjenner ham som stein tjukkas i filmer som «Knocked Up». Å finne Seth Rogen blant de skoleuniformkledde gutta i tidenes kanskje mest surrealistiske indieperle er på den ene siden veldig uventet, men på den andre siden helt logisk ettersom alt i «Donnie Darko» er merkelig drømmeaktig og absurd.

 

Bonus!

Johnny Depp som offer i «Nightmare on Elm Street»:

Tom Hanks som tøff ungdom i «He Know’s You’re Alone»:

Brad Pitt som litt tafatt ungdom i «Dallas»:

Clint Eastwood som labassistent i «Revenge of the Creature»:

Harrison Ford som hotellgutt i «Dead Heat on Merry-Go-Round»:

Jim Carrey som litt norgesforvirret alien i «Earth Girls Are Easy»:

Bruce Willis i «Miami Vice»:

 

Arnold Schwarzenegger dreper en dame i «The Streets of San Francisco» (takk til @taskenspilleren!)

Noen andre som bør med? Hør av deg i kommentarfeltet!