Zentropa og Nordisk Film har gått sammen om å lage film av Frans G. Bengtssons to bestelgende bøker om vår (svenske) favorittviking Röde Orm.

Den første boka, «Sjöfarare i västerled», ble utgitt i 1941, mens «Hemma och i österled» kom fire år senere i 1945. Begge to regnes som noen av Sveriges beste eventyrbøker noensinne – og hver bok blir nå en egen film.

Det er snakk om at dette skal bli Skandianavias dyreste filmproduksjon noensinne, men enn så lenge har vi ikke fått noen håndfaste tall som kan overstige Tomas Alfredsons «Brødrene Løvehjerte»-film, som skal koste over 300 millioner kroner.

Men Zentropa-sjef Peter Aalbæk Jensen lover at de skal benytte seg av storslagne Hollywood-produsenter, og har filmer som «Braveheart» og «The Gladiator» som forbilder.

Initiativtaker Aalbæk Jensen skal produsere sammen med Sisse Graum Jørgensen («The Hunt»), mens utøvende produsent er Lone Korslund – som også sto bak «Kon-Tiki».

I bøkene til Frans G Bengtssons finnes det også tematikk som fremdeles føles aktuelle. Blant annet konverterer vikingene i bøkene til islam, samt at de på sine lange utenlandsreiser er åpne for multikulturell samhandling.

Vi venter med spenning på hvem som skal spille Røde Orm, Harald Blåtann og Almansur i filmene, som har planlagt premiere i 2014 og 2015.