Den gode nyheten er at den nye Predator-filmen, simpelthen kalt «The Predator», regissert av Shane Black og kinoklar neste helg, blir beskrevet som en tett redigert, vellykket, upretensiøs og morsom actionfilm av kritikerne som så den på filmfestivalen i Toronto før helga.

Den dårlige nyheten er hvordan hovedrolleinnehaver Olivia Munn er blitt behandlet av såvel regissøren som enkelte av sine medskuespillere etter at hun noen uker før festivalen slo alarm overfor produsentene at Black hadde inkludert en dømt seksualforbryter i filmen.

I et Toronto-intervju med The Hollywood Reporter forteller skuespilleren hvordan hun føler seg frosset ut etter at hennes alarmklokke fikk 20th Century Fox til å klippe bort en scene i filmen, der hennes rollefigur møter en karakter spilt av en venn av Black som i 2010 innrømmet å ha forsøkt å lokke en 14 år gammel jente til sex, og ble dømt til seks måneder i fengsel.

Olivia Munn i en scene fra «The Predator». (20th Century Fox)

11 år gamle Jacob Trembley var den eneste av de andre Predator-skuespillerne som stilte opp for å møte pressen sammen med henne i Toronto (en av dem, Kevin Michael Kay, har siden gjort det klart at hans fravær hadde logistiske årsaker og ikke var ment som noen protest). Munn har heller ikke snakket med Shane Black etter det som skjedde.

– Det føles ensomt å sitte her for meg selv når jeg burde sittet her sammen med resten av casten, sier Munn til THR.

– Det er, ærlig talt, ganske nedslående å måtte kjempe så hardt for noe som er så åpenbart. Jeg forstår ikke hvorfor det er så vanskelig. Jeg føler at enkelte personer behandler meg som om det var meg som måte sitte fengsel, eller som om det var jeg som ga denne fyren en jobb på settet, sier hun.

På tross av studioets inngrepen i filmen gjorde Munn det klart på Twitter at når hun stiller opp i markedsføringen av filmen skyldes det at hun er kontraktsmessig forpliktet til det. Men at det virker som om alle hadde foretrukket det om hun holdt seg hjemme.

Shane Black – kjent for å spilt i den aller første Predator-filmen, skrevet manus til flere av de mest ikoniske åtti- og nittitalls-actionfilmene, som «Dødelig våpen» og «The Last Boy Scout», og for å ha regissert blant annet «Iron Man 3» – har selv holdt seg unna premierevisninger av sin nye film.

Da saken ble kjent forklarte han først at han «ønsket å hjelpe en venn». Siden har han forklart at han ikke kjente til seksualforbryterens tilståelse og beklaget for å ha brukt ham som skuespiller i såvel «The Predator» som «Iron Man 3» og 2016-filmen «The Nice Guys».

«Etter å ha lest nyhetsartiklene har det gått opp for meg at jeg har blitt forledet av en venn jeg virkelig ønsket å tro på når han forklarte meg omstendighetene rundt dommen. Jeg tror sterkt på det å gi folk en ny sjanse, men noen ganger oppdager du at denne sjansen ikke er så berettiget som du håpet på», skrev han i en uttalelse.