I dag er en så spesiell dag for Filter Media at vi koster på oss å skrive en sak som (hvertfall foreløpig) ikke er tv- eller filmrelatert:

Vår søsteravis Filter Nyheter er ute!

Det skjer med en stor sak om Frimurerordenen – du vet, gutteklubben som synes 1700-tallsritualer, munkekapper og morbide erklæringer om hemmelighold er oppskriften på et «greit avbrekk fra hverdagen», som en rådmann i saken sier.

via GIPHY

Og som har en rekke politikere, byråkrater, politifolk, dommere, advokater og forsvarsfolk som medlemmer.

De siste årene har ordenen gitt etter for samfunnets ikke helt urimelige krav om å offentliggjøre medlemslistene, men de gjør det ikke akkurat enkelt for folk: Listene publiseres nemlig kun i form av en tykk papirbok som man må oppsøke ordenen fysisk for å kjøpe for 250 kroner.

Men Filter Nyheter har scannet boka og laget en database alle kan søke i for å finne ut for eksempel hvem som er medlemmer i sitt område. Det hele er gratis og reklamefritt, akkurat som stoffet på Filter Film og TV.

Og det kommer mer! Så hvis du bryr deg noe som helst om det som skjer utenfor tv-skjermen/kinosalen bør du like Filter NyheterFacebook eller Twitter, eventuelt melde deg på nyhetsbrevet.

via GIPHY

Til slutt: Siden alle som bryr seg om vårt personlige ve og vel (takk for det, altså) lurer på hvordan dette journalistprosjektet egentlig skal holde liv i journalistene sine, handler det om god innholdsmarkedsføring. Altså saker som er bestilt og betalt av folk som vil nå ut med et budskap.

Disse kommersielle sakene har ikke vi i de redaksjonelle publikasjonene noe med å gjøre. De skrives av tekstforfattere, ikke journalister, og publiseres på en tredje søsteravis, som heter Filter Partner. Og siden disse tekstforfatterne er så drivende gode til å researche/skrive interessante ting foreslår vi at du følger dem også!

Så, tilbake til «Jessica Jones».