Ridley Scott har i årevis snakket opp mulighetene for å gjøre en oppfølger til klassikeren «Blade Runner», men han har aldri vært tydelig på om han ønsker å regissere filmen selv.

Svaret på det er åpenbart nei, for nå har rettighetshaver Alcon Entertainment offentliggjort hvem som skal sitte i registolen: Denis Villeneuve, mannen bak den ypperlige thrilleren «Prisoners», «Incendies» og fjorårets «Enemy».

Kjenner du noen av disse titlene, tipper jeg du vil juble bittelitt – og kanskje også over nyheten om at Harrison Ford er bekreftet å gjenta sin rolle som Deckard.

Ifølge en pressemelding fra Alcon vil handlingen i oppfølgeren foregå flere tiår etter den første.

Men du trenger ikke holde pusten: Innspillingen starter først sommeren 2016, så en kinopremiere om en to års tid er vel det beste vi kan håpe på?

Manus skrives av  Hampton Fancher (som også skrev den første filmen) og Michael Green (ahem, «Green Lantern», «Heroes»).

Ford uttalte allerede i mars i fjor at han var interessert i en oppfølger:

– Jeg er både nysgjerrig og spent på å få se et nytt «Blade Runner»-manus, sa skuespilleren.

– Om muligheten til å gjøre en ny film eksisterer, og det er et bra manus, har jeg svært lyst til å jobbe med Ridley Scott igjen. Han er en talentfull og lidenskapelig filmskaper, og jeg synes det ville vært veldig interessant å få et gjensyn med rollefiguren.