Trav har vel ikke vært noen folkesport siden «Olsenbanden» var kontemporært, men det er da unektelig noe litt smussete og spennende med hele miljøet rundt pengemølla?

Det synes i hvert fall et tverrsnitt av noen av Norges kjæreste komikere, som Atle Antonsen, Odd-Magnus Williamson, Morten Ramm, Bjørn Floberg, Edward Shultheiss, Jon Øigarden og Henriette Steenstrup.

De spiller alle i kommende «Jakten på Berlusconi».

Traileren øverst på denne sida prøver å ta pulsen på den bisarre komedien, hvor en stuttjukk og så godt som avdanka travkusk bøffer premiehesten Berlusconi i håp om å få litt mer sprut i karrieren.

Edward Shultheiss har fått hovedrollen som Bjarte Lem (håhå!), den ulykkelige travkusken som visstnok blir nedrent av både finske kreditorer og privatdetektiver og finansgranskere.

Regien er i hendene til Ole Endresen, som stadig er en finjustert sekstant for retningen i norsk humor etter å ha hatt fingrene i  «Kong Curling», «Team Antonsen», «Uti Vår Hage» og «Etaten». Dessuten har han regissert «Lilyhammer»-episoder.

Filmen kommer på norske kinoer 5. september i år, og blir, om ikke noe annet, en glimrende anledning til å få noen smakeprøver på omtrent hele spektrumet av norske komikere i dag.

Om du ble litt skuffa over at dette ikke er en (på mange måter) beinhard dokumentar om den forhenværende italienske statsministeren og mediemogulen Silvio Berlusconi, er den jobben overlatt til en annen hingst: Rocco Siffredi.

Toppbildet er tatt av Gaute Gunnari/Euforia.