«Star Trek» var en ganske ålreit film, synes du ikke? Vel, den er skrevet og produsert av Roberto Orci og Alex Kurtzman, som åpenbart er litt av et radarpar i Hollywood.

Kanskje ikke rart, da, at Universal nå ifølge Collider har hentet inn de to til å reboote (en populær øvelse i filmverden om dagen) to lettglemte filmserier, «The Mummy» og «Van Helsing».

I forbindelse med sistnevnte har også Tom Cruise kastet seg på toget, både som produsent og hovedrolleinnehaver i vampyrjegeraffæren.

Cruise har faktisk vært koblet til filmprosjektet siden det for første gang ble kjent i 2010, men da Guillermo Del Toro trakk seg som regissør ble det hele lagt på is.

Når det kommer til «The Mummy», er det kanskje grunn til forsiktig begeistring ettersom Jon Spaihts, som var med på å skrive «Prometheus», leverer manus.

Orci og Kurtzmans siste jobb før dette, var å levere manus til «The Amazing Spider-Man»-rebooten, før det sto de blant annet for «Mission: Impossible III», som de skrev og produserte sammen med J.J. Abrams.

Fine ting, det. Men husk at de to også skrev de to første «Transformers»-filmene, samt var tungt involvert i både «Hercules»– og «Xena the Warrior Princess»-seriene, så alt er kanskje ikke helt bankers?

Bonus: Beste «Van Helsing»-øyeblikk i populærkulturen?

Samt en bonus-bonus, når vi første er inne på «Dracula’s Lament»: