Å forstå Hollywood er ikke alltid så enkelt, noe vi som fersk aktør i videobransjen til stadighet oppdager.

Men det skjer positive ting hele tida, og skal video on demand/klikkefilm kunne kompensere for dalende dvd-salg har både filmselskapene og tjenester som Comoyo mye å gjøre.

Sist ut i rekka av gode nyheter er det i hvert fall at filmene til studioet Universal snart blir tilgjengelig for deg som benytter deg av video on demand-tilbudet til for eksempel Comoyo. Universal har nemlig signert en avtale med SF Anytime, noe som gjør at filmene deres også blir tilgjengelige hos oss.

De aller fleste nye amerikanske og norske stortitler har vært tilgjengelig hos Comoyo en stund allerede, men vi har altså manglet Universal fram til nå. Studioet – som fylte 100 år tidligere i år (les vår sak om det her) – har en rekke attraktive titler i sin katalog, fra Bourne-filmene til «Inglourious Basterds», flere av Judd Apatows komedier med mer.

Første nye Universal-tittel ut hos Comoyo blir «Safe House», som slippes 20. juni. I løpet av sommeren kommer det dessuten 40 arkivtitler, og forhåpentlig baller det bare på seg etter det.

Bra. Det betyr vel i det minste at Comoyo nå skal ha akkurat de samme filmene som leiesjappene på samme dag som de kommer ut fysisk – nyhetshylla er med andre ord rimelig identisk som i en videobutikk.

Så har vi såklart en stor jobb å gjøre når det gjelder å skaffe mer og bedre arkivinnhold, men også på den fronten satser vi på at det kommer gode nyheter veldig snart.

SF Anytime-avtalen innebærer for øvrig at du også får tilgang til Universal-titler om du bruker video on demand-tjenestene til for eksempel Canal Digital eller GET.