I dag er det premiere på den 17. (!) sesongen av «The Bachelor» (eller «Ungkaren», som serien heter på norsk) klokka 20.30 på FEM.

Her er noen av grunnene til at denne serien, som også har gitt oss de minst like severdige spin-offsene «The Bachelorette» og «Bachelor Pad», fortsatt er på lufta etter 11 år – til tross for at ingen av de 16 tidligere ungkarene fortsatt er sammen med dama de valgte.

 

Gærne damer

Selv den mest veloppdragne sorority-jente kan miste beherskelsen av å være isolert sammen med ørten andre kjærlighetssyke jenter og ubegrensede mengder chardonnay. De fleste lar det imidlertid bli med en litt for fuktig kveld foran kameraene. Men det sørges selvfølgelig alltid for minst  én skikkelig psycho, som av påfallende grunner ofte klarer å sjarmere ungkaren nok til å bli en stund. Denne sesongen har en av de aller mest kokko damene så langt i seriens historie. Møt Tierra:

 

Antrekkene

«Roseseremonikjole». Det er vel neppe bare i min omgangskrets at dette er blitt et gjengs begrep? Uansett er det alltid gøyalt å se hva legemiddelselgere, cheerleadere og hesteterapeuter med eksponeringsbehov velger å ta på seg når de skal på tv for å finne seg ektemann/nye venninner/F-kjendisstatus. Bloggeren Possessionista følger jentene med argusøyne og syrlige kommentarer.

 

Det evige håpet om drama

Programleder Chris Harrison er kjent for sine evinnelige variasjoner av frasene «the most shocking rose ceremony ever!» og «the most dramatic season yet!», men som regel blir det ikke mer spennende enn at noen snubler i trappen eller må tenke seg ekstra lenge om før en rose deles ut.

Innimellom produseres det heldigvis ekte drama, hendelser som i anstendighetens navn egentlig burde forblitt utenfor kameralinsene, men som de kyniske produsentene selvfølgelig vet å utnytte til det fulle. Det mest intense øyeblikket i seriens historie, som sørget for å få dalende seertall tilbake til gamle høyder og å gjøre seriens deltakere til tabloidfavoritter, var da ungkar nummer tretten, Jason Mesnick, slo opp med sin utvalgte og fortalte at han fortsatt hadde følelser for andrevalget.

 

Bloggene

Uttallige blogger gjør at det nesten har blitt morsommere å lese om serien enn å se på den. Her er noen av dem:

Reality Steve ble kongen av Bachelor-blogging da han i 2009 spoilet den megadramatiske slutten på av Jason Mesnicks sesong. Siden har han, på uvisst vis, spoilet hver eneste sesong.

Hundreogørten tidligere deltakere blogger for den offisielle Bachelor-siden. Jaclyn Swartz var deltaker i sesong 16 av «The Bachelor» og sesong tre av «Bachelor Pad», men til tross for denne tvilsomme CV-en har hun en særdeles sarkastisk distanse til hele opplegget. Hennes er helt klart den morsomste bloggen.

Ungkarskvinne nummer seks, Ali Fedotowski blogger for E! Online, og som tidligere beiler og beilet har hun ofte litt mer interessant innsideinformasjon enn mange av de andre.

Hvis du vil lese om hvor «amazing» «journyen» har vært og hvor utrolig vanskelig det var å sende noen hjem, så blogger Sean for People.com.

God fornøyelse, og ikke glem væskebalansen!