Nye, saftige detaljer er offentliggjort om den kommende forhistorie-filmen til en av tidenes beste tv-serier, nemlig «The Sopranos».

Seriens skaper David Chase har nemlig gitt et intervju til Deadline, der han blant annet avslører at seriens ubestridte hovedperson Tony Soprano blir en sentral figur i filmen.

Siden filmen – som får tittelen «The Many Saints of Newark» og går i produksjon i løpet av 2019 – utspiller seg på sekstitallet, lenge før vi møter Tony, hans familie og kriminelle kolleger i serien, blir det naturligvis en langt yngre utgave av fyren.

– Filmen vil ta for seg konflikt mellom svarte og hvite, og Tony Soprano blir en del av dette, men som guttunge, sier Chase til Deadline.

Det er fortsatt ikke annonsert hvilken skuespiller som får oppgaven.

Chase – som har skrevet manus til filmen sammen med sin gamle samarbeidspartner Lawrence Konner og fungerer som «kreativ sjef» på den selv om han har satt bort selve regijobben – sier til bransjebladet at Tony blir «inngangen» til en fortelling om hvordan mafiaen i sin tid etablerte seg på Jersey-siden av Hudson-elva.

Altså tiden Tony mimrer om i terapeutstolen til psykolog Jennifer Melfi i tv-serien – en «gullalder» han ser tilbake på i et åpenbart nostalgisk lys, før joggebuksene hadde fortrengt skreddersydde dresser.

Vi høres imidlertid ut som om filmen skal gi oss en mindre rosenrød skildring av epoken, da Newark – byen i New Jersey som mange nordmenn forbinder først og fremst med flyplassen – var preget av brutal rasekonflikt mellom italiensk-amerikanere og afroamerikanere.

Den konflikten kulminerte i voldsomme opptøyer sommeren 1967, med mange drepte, enda flere skadde og store ødeleggelser.

– Mafiaen var svært polert på den tida, med tanke på hvordan de kledde seg og hva de drev med. De tradisjonene ble fulgt mer løst i serien, sier Chase.

Han innrømmer overfor Deadline at han egentlig var motstander av å bygge videre på «The Sopranos»-universet i form av en film.

– Jeg var motstander av filmen lenge og jeg er fortsatt bekymret for den, men jeg fattet interesse for Newark, hvor foreldrene mine kom fra, og der opptøyene fant sted, sier han.

– Jeg startet å tenke på de hendelsene og den organiserte kriminaliteten, og ble interessert i å blande de to elementene, sier Chase.

Det er tidligere kjent at Richard «Dickey» Moltisanti – faren til den yngste capoen i Tony Soprano-crewet, Christopher Moltisanti – blir en annen sentral karakter (og skal spilles av Alessandro Nivola).