På 30-tallet gikk bestefaren til designstudent Eddie Åhgren (25) sammen med Ingmar Bergman på Palmgrenska skolan på Östermalm, der de to skrev  manuset til en kortfilm sammen.

Manuskriptet – med tittelen «B.J.G 108» – ble imidlertid aldri filmatisert, og manuset var ukjent for alle helt fram til Eddie Åhgrens far fant det fram i forbindelse med en bokutgivelse i 2008.

Og nå blir manuset omsider realisert, over 80 år etter at det ble skrevet. Først og fremst som en eksamensoppgave for Eddie Åhgren, men interessen fra svensk filmbransje er stor – og en offentlig visning i en eller annen form bør også være mulig å håpe på for Bergman-fansen.

– Det handler om en ung jente som blir sjekket opp, kan man nesten si, av en eldre mann. Hun blir med ham til leiligheten hans, men siden går det ikke så bra. Dette ble skrevet av Bergman som 15-åring, med en pappa som var prest. Man merker det på en eller annen måte, det handler mye om skam og ondskap og slike ting, sier Åhgren til Sveriges Radio.

Åhgren har lagt handlingen til nåtida, noe som har skapt interessante kontraster ifølge regissøren.

Skuespiller Maria Kulle under innspillingen av filmen.

Filmens fotograf er Crille Forsberg, som tidligere har gjort «Cornelis», mens Joakim Åhlund fra The Teddybears lager musikken.

Hva filmens tittel står for er fremdeles et mysterium.

– Det kan stå for Birger Jarlsgatan 108, men jeg driver fremdeles å forsker på det, sier regissøren til Resumé.

Kortfilmen er nå ferdig innspilt, og får trolig sin første offentlige visning i slutten av mai.