Siste nytt i skrekksagaen om Metoo-verstingen: Uma Thurman kødda ikke da hun i høst sa «bare vent» om sine erfaringer om samarbeide med Harvey Weinstein.

Eller da hun før jul i fjor ønsket hun sine følgere på Instagram happy holidays – bortsett fra «deg, Harvey Weinstein, og dine onde medsammensvergede – jeg er glad det går sakte, for dere fortjener ikke en kule».

I et intervju med New York Times’ stjernespaltist Maureen Dowd snakker filmstjerna nå om hvordan hun ble antastet av den tidligere superprodusenten, som for øyeblikket befinner seg i terapi et sted i Arizona.

Thurman spilte en sentral rolle i Quentin Tarantino«Pulp Fiction» (1994), en film som var instrumentell i å etablere Weinstein som produsenten med Hollywoods beste fingerspissfølelse for nyskapende indiefilm.

På et hotell i Paris i skal hun i etterkant av filmen ha hatt en diskusjon med Weinstein da produsenten «tok fram badekåpen» og ba henne følge ham inn på et dampbad.

Kort tid etter, i London, ble produsenten fysisk: «Han dyttet meg ned. Han prøvde å presse seg på meg. Han prøvde å blotte seg. Han gjorde alle mulig ubehagelige ting».

De to fortsatte det profesjonelle samarbeidet, men tonen mellom dem skal ha vært iskald. Det setter hun i sammenheng med at hun på settet til Tarantinos Weinstein-produserte hevnepos «Kill Bill» ti år seinere ble presset til selv å sitte bak rattet da den innledende bilscenen i «Kill Bill vol. 2» skulle spilles inn.

Selv om Thurman skal ha gitt uttrykk for at hun ikke var komfortabel med å gjøre scenen og ba om at en stuntsjåfør tok over – hun skal ha blitt advart av folk i staben om at den ombygde veteran-cabrioleten ikke var trygg – ble hun overtalt til å kjøre den i stor fart ned en grusvei.

I et videoklipp skuespilleren sier det har tatt henne 15 år å få frigitt, blant annet ved å involvere politiet, ser man hvordan det går galt. Thurman mister kontrollen over bilen og kolliderer med et tre. Hun skal siden ha slitt med både nakke og knær. Se videoen hos New York Times her.

Skjermdump fra videoen, som du kan se her..

Gjennom en talsperson vedgår Harvey Weinstein å ha lagt an på Thurman, men nekter å ha truet henne og hevder de i forkant hadde hatt et «flørtende» arbeidsforhold.

Han sier han unnskyldte i etterkant, noe Thurman sier skjedde etter at hun informerte Tarantino om hva som hadde skjedd (stjerneregissøren skal først ha avfeid det hele).

Weinsteins advokater uttaler ifølge The Hollywood Reporter at anklagene vil bli gransket nøye får det tas en beslutning om Thurman vil bli rettsforfulgt.

Thurman anklager videre Tarantino for selv å ha steppet inn for skuespillere og utført nedverdigende handlinger mot henne under filminnspillingen, slik som å spytte henne i ansiktet og kvele henne med en kjetting.

Få år etter hendelsene etter lagde Tarantino grindhouse-pastisjen «Death Proof», hvis scener der en rekke unge kvinner tas livet av – blant annet i bilkræsj – utvilsomt vil bli sett i et nytt lys etter Thurman-intervjuet.

Tarantino selv har ikke kommentert saken, og andre «Kill Bill»-produsenter sier de ikke kan huske at Thurman protesterte på å gjøre bilscenen.

Thurmans tidligere agenter i selskapet Creative Artists Agency har ifølge New York Times offentlig beklaget for at de, i hennes ord, «var koplet til Weinsteins rovdyr-oppførsel».

Hun avslutter intervjuet ved å si at det har tatt henne 47 år å «slutte å si at folk som er slemme med en, elsker deg». «Det har tatt så lang tid, tror jeg, fordi små jenter læres opp til at grusomhet og kjærlighet på en måte har en sammenheng, hvilket er den typen æra vi er nødt til å bevege oss videre fra».

Hun får nå støtte fra flere skuespillere og bransjefolk.

https://twitter.com/AsiaArgento/status/959838618247364608?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Few.com%2Fmovies%2F2018%2F02%2F03%2Fuma-thurman-weinstein-assault-claim-reactions%2F