Ok, det er kanskje litt mye superheltgreier det siste døgnet – men det er Comic-Con-tid, og da spretter de kappekledde og maskerte ut av popkulturkrokene som en løvetann i mai.

«Avengers» ble 2012s største film, og Marvel venter neppe særlig mindre av «Avengers 2: Age of Ultron» når den kommer til neste år. Via underholdningsblekka Entertainment Weekly har de nå sluppet de første bildene fra filmen, blant annet av skurken Ultron – spilt (bak teknologien) av James Spader («The Blacklist», «Secretary»).

Sammen med bildene har nettsiden også en teaserartikkel for det faktiske bladet som kommer senere i løpet av uka. Der forklarer regissør Joss Whedon mer om Ultron – den kunstige intelligensen som kan laste seg opp i ulike robotkropper – sin motivasjon for å drepe alle mennesker:

– ‘Ok, vi trenger radikal forandring, som må være voldelig og motbydelig, for å kunne gjøre alt bedre.’. Han sier ikke bare ‘Muhaha, snart er jeg hersker!’ – Han er på et oppdrag, han vil redde oss.

Tidligere har Whedon også offentlig beklaget – med glimt i øyet – at han kommer til å ødelegge hele Seoul på film, når den har premiere 1. mai 2015.

Andre nye fjes i filmen er Elizabeth Olsen («Martha Macy May Marlene», «Godzilla») som Scarlet Witch og Aaron Taylor-Johnson («Kick-Ass», «Godzilla») som Quicksilver, samt Paul Bettany («Legion», «A Knights Tale») – som har vært stemmen til Iron Mans kunstige robot-butler – men som nå (også?) blir Vision.

ultron-cover

Coveret med Iron Man, Ultron og Captain America.

avengers2-ewfirstlook1-full

I et lite subplott i filmen starter Captain America, Hawkeye, Iron Man og James Rhodes et boyband som heter «Bestlife».

avengers2-ewfirstlook2-full

Selvsagt er det Hawkeye som får bildet der han ser litt Hawkward ut.

avengers2-ewfirstlook3-full

Classy, Marvel. Classy.

avengers2-ewfirstlook4-full

Science Bros er tilbake – Bruce «Hulk» Banner, og Tony «Iron Man» Stark.

avengers2-ewfirstlook5-full

Quicksilver og Scarlet Witch, her i Marvel/Disney-versjon.

avengers2-ewfirstlook6-full

Captain America og Thor har begge veldig lyst på sjokoladeplaten som Joss Whedon vifter med bak kamera.

avengers2-ewfirstlook7-full

Greit med navneskilt, slik at ingen tar feil superheltkostyme. Det ville jo ha vært pinlig om en kvinne plutselig ble Thor, eller om Nick Fury og Captain America byttet drakter ved en feil?

Hva tror du om «Avengers: Age of Ultron»?